Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΤΑΜΕΙΟ ΜΕΣΩ ΕΥΡΩΠΗΣ!


Καλησπέρα πιστοί φίλοι του νεοσύστατου blog μας!

Πάει περίπου μία εβδομάδα από την τελευταία φορά που σας μίλησα μέσω της στοιχηματικής (και μη) στήλης μου αλλά μια Ανοιξιάτικη ίωση μας κράτησε μακριά από οθόνες υπολογιστών και προγνωστικών για κάμποσες μέρες. Πλέον, έχοντας επανέλθει, σας προσφέρω δυναμικά με προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη. Αρκετά δυνατά παιχνίδια για τη φάση των <<16>> του Europa League απόψε και από αυτά ξεχώρισα πέντε. Ας κινηθούμε σε ρηχά νερά σήμερα και με δυνατό ποντάρισμα ας ελπίσουμε σε ένα σεβαστό κέρδος.

Έχουμε και λέμε:

177. Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπεσίκτας: Over (1,60). Φυσικά και άσος αφού για την Μπεσίκτας κατόρθωμα ήταν και η πρόκριση (με δύο νίκες παρακαλώ) επί της περυσινής φιναλίστ Μπράγκα. Με τη σαφώς πιο έμπειρη Ατλέτικο του Φαλκάο αλλά και του στρατιώτη Αρντά (που έρχεται από άλλο στρατόπεδο να κάνει τη ζημιά), οι Μαυραετοί δύσκολα θα καταφέρουν κάτι καλό και αυτό που ελπίζουν τουλάχιστον είναι ένα σκορ πρόκρισης. Διαθέτουν μονάδες που μπορούν επιθετικά να δώσουν κάτι καλό σήμερα, ωστόσο αμυντικά δεν είναι το ίδιο αξιόπιστοι. Οι Μαδριλένοι πέρασαν «αέρας» από τους Λατσιάλοι και αν δεν είχαμε τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ στο φετινό Europa League τότε θα τους χρίζαμε κάλλιστα φαβορί για το repeat του 2009-10. Ένα καλό σκορ που θα τους απαλλάξει από το άγχος της ρεβάνς θέλουν οι Ισπανοί που μετρούν μόνο νίκες εντός στο θεσμό φέτος. Σήμερα θα διαγραφεί άλλη μία.

178. Μέταλιστ – Ολυμπιακός: Under (1,55). Μεγάλο παιχνίδι για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό απέναντι σε μία ομάδα άγνωστη αλλά επικίνδυνη. Η Μέταλιστ με την καλύτερη επίθεση στο θεσμό θέλει να συνεχίσει στους «8» και γνωρίζοντας την καυτή ατμόσφαιρα του «Καραϊσκάκης» θα ψάξει τη νίκη με ασφαλές σκορ για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης. Όλοι κάνουνε λόγο για τους λατινοαμερικάνους της ομάδας και όχι άδικα, καθώς ναι μεν δεν είναι παίχτες – ονόματα στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη, όμως δεν παύουν να είναι ικανοί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην επί 9 αγώνες απαραβίαστη εστία του Ολυμπιακού σε κάθε διοργάνωση. Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι θέλουν πολύ φέτος την πρόκριση στους «8» και το έδειξαν στην προηγούμενη φάση κόντρα στη Ρούμπιν. Με την ίδια συνταγή, δηλαδή πίεση σε όλο το γήπεδο και παιχνίδι με την μπάλα κάτω θα προσπαθήσει απέναντι σε μία ομάδα με το ίδιο περίπου στυλ παιχνιδιού των Ρώσων, αλλά πιο ποιοτική. Ένα γκολ θα ήταν ιδανικό αν διαφυλάξει σωστά τα νώτα του ο Ολυμπιακός. Επειδή όμως αναμένεται το ίδιο και για τους Ουκρανούς, η αποψινή αναμέτρηση πιθανολογείται ότι θα κριθεί στις άμυνες. Under περισσότερο και λόγω ρεβάνς που δεν αφήνει περιθώριο ρίσκου.

179. Σπόρτιγκ Λισσαβόνας – Μάντσεστερ Σίτυ: 2 (1,70). Αέρας πέρασε από την Πόρτο η Σίτυ που απέναντί της βρίσκει ακόμα μία Πορτογαλική ομάδα στο δρόμο για το Βουκουρέστι. Τα λιοντάρια, σαφώς πιο αδύναμα από τους Δράκους της Πόρτο διαθέτουν ποιοτικό κέντρο με την παρουσία των Ματίας Φερνάντεζ, Αντρέ Μάρτινς, Ιζμαΐλοφ και Καπέλ, αλλά κόντρα στη Λέγκια δεν εντυπωσίασαν. Θα το κάνουν κόντρα στη Σίτυ; Οι Άγγλοι δεν έχουν διάθεση για αστεία που κουβαλάνε ακόμα τον πρόωρο αποκλεισμό από το Championsleague.  Σαφής η διάθεση του Μαντσίνι να κυνηγήσει το γκολ παρατάσσοντας την ομάδα μπροστά με Τζέκο – Αγκουέρο, σε μία έδρα που Ευρωπαϊκά έχει να αλωθεί απ’το Σεπτέμβριο του 2010. Καιρός να ξανασυμβεί απόψε.

182. Βαλένθια  - PSV: 1 (1,55). Η συνέπεια της Βαλένθια σε εγχώριες και μη διοργανώσεις δε μας επιτρέπει να την αψηφήσουμε.  Οι Νυχτερίδες φέτος είναι αήττητοι (3 νίκες – 1 ισοπαλία) στο Μεστάγια στα Ευρωπαϊκά τους ραντεβού και η PSV δε δείχνει ικανή να τους χαλάσει αυτή τη  mini παράδοση, η οποία δείχνει να μεγεθύνει  αν αναλογιστεί κανείς πως οι πρωταθλητές Ισπανίας και Ουέφα το 2004 δεν έχουν χάσει ποτέ από Ολλανδική ομάδα εντός και η PSV δεν έχει κερδίσει ποτέ σε Ισπανικό έδαφος! Οι Ολλανδοί μετά το στραπάτσο στο ντέρμπι της Κυριακής (έχασαν 2-6 από την Τβέντε) θα προσπαθήσουν να αναστρέψουν το βαρύ κλίμα με την ευκαιρία της συμμετοχής σε διαφορετικό θεσμό. Προφανώς, το έργο τους δε θα είναι το ίδιο εύκολο με αυτό στους «32» της διοργάνωσης όπου έβγαλαν έξω με δύο νίκες την Τραμπζονσπόρ.

183. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Αθλέτικ Μπιλμπάο: 1 (1,40). Από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις αυτή της Μάντσεστερ με τη Μπιλμπάο (αν όχι η πιο ενδιαφέρουσα). Ο δρόμος για το τρόπαιο δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για τους Μπέμπηδες αφού μετά τον Άγιαξ καλούνται να βγάλουν έξω ακόμα μία σκληροτράχηλη ομάδα. Η σοβαρή Γιουνάιτεντ όμως δεν εξαρτάται από τα κέφια του αντιπάλου, πόσο μάλλον όταν οι Βάσκοι είναι τόσο αδύναμοι εκτός, όσο δυνατοί εντός. Δύναμή τους η ομοιογένεια και το Σαν Μαμές και γι’αυτό σήμερα θα προσπαθήσουν με αντεπιθέσεις να προκαλέσουν κίνδυνο στην εστία του Ντε Χέα. Η προϊστορία βρίσκει αντιμέτωπες τις ομάδες το μακρινό 1957 με τους Κόκκινους Διαβόλους να παίρνουν την πρόκριση με συνολικό σκορ 6-5 (3-0 στο Ολντ Τράφορντ και 3-5 στο Σαν Μαμές). Η ομάδα του Μπιέλσα έχει μόνο μία ισοπαλία να επιδείξει επί Αγγλικού εδάφους ενώ μετράει έξι ήττες. Η Γιουνάιτεντ, από την άλλη, φέτος έχει μόνο μία εντός έδρας Ευρωπαϊκή νίκη και ήρθε ο καιρός να δείξει τη δύναμή της μπροστά στο κοινό για φέτος, μετά και την αδιάφορη ήττα της από τον Άγιαξ στην προηγούμενη φάση του θεσμού.

Συνοπτικά:

178. Μέταλιστ – Ολυμπιακός: Under (1,55).
179. Σπόρτιγκ Λισσαβόνας – Μάντσεστερ Σίτυ: 2 (1,70).
182. Βαλένθια  - PSV: 1 (1,55).
183. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Αθλέτικ Μπιλμπάο: 1 (1,40).
177. Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπεσίκτας: Over (1,60).

Καλά κέρδη, καλή τύχη στον Ολυμπιακό και φυσικά συγχαρητήρια στο αξιόμαχο ΑΠΟΕΛ που μπήκε σφήνα στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης για φέτος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλέξτε το ΟΝΟΜΑ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ URL από τη λίστα, και δώστε ότι ψευδώνυμο θέλετε για να αναρτήσετε το σχόλιό σας!!! Αν θέλετε δηλώστε και την προσωπική σας ιστοσελίδα!!!