Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13…ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΓΚΙΝΙΑ!


Είναι κοινό μυστικό. Όλοι κρύβουμε κάποιον Γιάννη Ιωαννίδη ή Νίκο Αλέφαντο μέσα μας. Τι συνδέει τους δύο παραπάνω; Φυσικά εκτός από τις θητείες τους στους πάγκους του Ολυμπιακού σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο αντίστοιχα, αμφότεροι πίστευαν στις προλήψεις. Κάπως έτσι αρχίζω και νιώθω τον τελευταίο καιρό και είμαι σίγουρος ότι σας έχει τύχει πολλές φορές. Να’χεις τη συνταγή του ταμείου και όταν τη μοιράζεσαι με κάποιον άλλον να πηγαίνουν όλα στραβά! Είναι σαν να αποκαλύπτεις κάποιο επτασφράγιστο μυστικό, που άπαξ και το φανερώσεις, ξυπνάει η κατάρα και δε σε αφήνει να γειάσεις (να πας ταμείο εν προκειμένω).


Στην ήδη υπάρχουσα γκίνια λοιπόν προστίθεται και η μέρα της γκίνιας. Τρίτη + 13 με δύο επαναληπτικούς Championsleague, μικρές κατηγορίες Αγγλίας, Β΄Γαλλίας και Copa Libertadores

Έπειτα από μελέτη και (όσο μπορεί να βασιστεί κανείς) λογική, κατέληξα στην παρακάτω πεντάδα:

102. Ρεμς – Λαβάλ: 1 (1,80). Αν και το πρωτάθλημα της Β’ Γαλλίας μου είναι ιδιαίτερα αντιπαθητικό (θαρρείς πως τα αποτελέσματα βγαίνουν από μπαλάκια τζόκερ) σήμερα θα εμπιστευτούμε την ιστορική ομάδα της Ρεμς. Οι γηπεδούχοι περνούν παρατεταμένο ντεφορμάρισμα με μία νίκη, τρεις ήττες και μία ισοπαλία στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Απίστευτη μοιάζει η εντός έδρας ήττα από την Τουρ με 2-3 σ’ένα ματς που οι κόκκινοι ήλεγχαν τον ρυθμό. Παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα η Ρεμς εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά ανόδου και το σημερινό ματς παρουσιάζεται σαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανάκαμψη ενόψει του δύσκολου προγράμματος. Η Λαβάλ προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες και ο στόχος της έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό καθώς η άνετη παραμονή ολοένα και πλησιάζει. Εφτά ήττες σε 12 αναμετρήσεις εκτός για τη Λαβάλ. Στα συν της Ρεμς η πολύ καλή παράδοση κόντρα στη Λαβάλ καθώς στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις εντός μετράει τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

104. Ίντερ – Μαρσέιγ: 2-3 γκολ (1,75). Τη ρεβάνς του 1-0 καλείται να ανατρέψει η Ίντερ που ωστόσο δεν πείθει καθόλου με τις εμφανίσεις της. Η νίκη με 0-2 κόντρα στην Κιέβο την Παρασκευή και τα δάκρυα του Ρανιέρι φανερώνουν τη νευρικότητα που επικρατεί στις τάξεις των Νερατζούρι. Πάντως σε ανάλογο παιχνίδι για τους «8» του Ουέφα τη σεζόν 2003-04, οι Ιταλοί δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, καθώς μετά την ήττα τους στο Βελοντρόμ, έχασαν και στο Μεάτσα με 0-1. Εκτός ο Κίβου, μέσα ο Ρανόκια και ο Μαϊκόν. Πιθανή και η ισοπαλία σ’ένα ματς που οποιαδήποτε ομάδα προηγηθεί εκτιμώ ότι θα υπάρξει απάντηση. Η παράδοση θέλει τον Ντεσάν να μην έχει χάσει ποτέ κόντρα στην Ίντερ εκτός εδράς ως παίχτης.

109. Ντόνκαστερ – Ρέντινγκ: 2 (1,85). Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να ανέβουν στη δεύτερη θέση απόψε. Ειδικά όταν ο αντίπαλός της είναι η Ντόνκαστερ των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων. Συντριπτικά υπέρ της Ρέντινγκ η παράδοση καθώς στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις οι «Βασιλικοί» μετρούν έξι (!) νίκες και μία ισοπαλία. Ευχάριστος πονοκέφαλος για τον κόουτς ΜακΝτέρμοτ το λευκό απουσιολόγιο, έχοντας την ευκαιρία να παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11άδα.

123. Νταντί – Έιρ: 1 (1,55). Αν θέλει να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία η Νταντί θα πρέπει να καθαρίζει τέτοια ματς απ’τα αποδυτήρια. Η εκτός έδρας νίκη επί της Λίβινγκστον απέδειξε πως η τύχη και η διαιτησία βοηθάει τους…ικανούς  αφού το 2-1 στο 47’ ανατράπηκε με δύο αντικανονικά γκολ. Πλέον, οι μπλε διεύρυναν το αήττητο σερί σε οχτώ αγωνιστικές και ταυτόχρονα έβαλαν τέλος στις πέντε σερί ισοπαλίες που  τους άφησαν 11 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ρος Κάουντι. Λόγω του μικρού αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στις κατηγορίες της Σκωτίας, διεξάγονται τέσσερις αγωνιστικές μεταξύ των αντιπάλων για το πρωτάθλημα. Στις πρώτες δύο εξ’αυτών η Έιρ πήρε ισοπαλία στο «Ντενς Παρκ» αλλά η Νταντί άλωσε το «Σόμρσετ Παρκ» κερδίζοντας με 1-3. Τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων να διατηρηθούν σε τροχιά ανόδου, έχοντας ένα ματς παραπάνω από τη Ρος Κάουντι και δύο (με το σημερινό) από τη δεύτερη Φόλκερκ.

125. Λίβερπουλ – Έβερτον: Under (1,60). Το ντέρμπι του Μέρσισαϊντ είναι η τελευταία μου επιλογή πονταρίσματος.  Η ανεβασμένη Έβερτον πάει στο Άνφιλντ με σκοπό τη νίκη που δεν έχει καταφέρει να πετύχει από τη σεζόν 1999-2000 (0-1 με σκόρερ τον Κέβιν Κάμπελ). Η Λίβερπουλ φέτος έχει μόλις τέσσερις νίκες εντός με αποκαρδιωτικές εμφανίσεις που την έχουν φέρει στην έβδομη θέση, 13 βαθμούς από την Άρσεναλ (που κέρδισε χθες) αλλά απαλλαγμένη απ’το άγχος της συμμετοχής στην Ευρώπη, μετά τον κερδισμένο τελικό του League cup κόντρα στην Κάρντιφ. Δαιμονιώδης η φόρμα των «Ζαχαρωτών» που στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις έχουν τρεις νίκες (κόντρα σε Σίτυ, Τσέλσι και Τότεναμ παρακαλώ) και δύο ισοπαλίες. Παρά την αρνητική παράδοση από άποψη νικών, η Έβερτον έχει χάσει μόλις μία φορά με διαφορά πάνω από ένα γκολ τα τελευταία 10 χρόνια (3-1, 25/3/2006). Τέσσερις νίκες των «κόκκινων» και έξι ισοπαλίες με έδρα το Άνφιλντ τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ συντριπτική η πλειοψηφία των under με οχτώ έναντι μόλις δύο over. Αναμένουμε σκληρό και νευρικό παιχνίδι, με την Έβερτον ικανή να κλέψει ακόμη μια εκτός έδρας ισοπαλία, αν δε λειτουργήσει αρνητικά στην ψυχολογία των παιχτών η παράδοση που φέρει τους φιλοξενούμενους να χάνουν μεν, δύσκολα δε.

Εν τάχει:

102. Ρεμς – Λαβάλ: 1 (1,80).
104. Ίντερ – Μαρσέιγ: 2-3 γκολ (1,75).
109. Ντόνκαστερ – Ρέντινγκ: 2 (1,85).
123. Νταντί – Έιρ: 1 (1,55).
125. Λίβερπουλ – Έβερτον: Under (1,60).

Απόδοση: 14,45

ΥΣ: Δείγμα της σχετικής γκίνιας η χθεσινή πρόβλεψη για τον πρώτο παίχτη που θα σκοράρει στο παιχνίδι Άρσεναλ – Νιουκάστλ. Η επιλογή μου ήταν ο υπερφορμαρισμένος Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος πλήρωνε απόδοση 3,25 (πάντα στον ΟΠΑΠ). Η Νιουκάστλ προηγείται στο 14’ και δευτερόλεπτα αργότερα γίνεται η σέντρα και ο Φαν Πέρσι ισοφαρίζει με όμορφο πλασέ. Ο Φαν Πέρσι άργησε μία…σέντρα! :p





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλέξτε το ΟΝΟΜΑ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ URL από τη λίστα, και δώστε ότι ψευδώνυμο θέλετε για να αναρτήσετε το σχόλιό σας!!! Αν θέλετε δηλώστε και την προσωπική σας ιστοσελίδα!!!