Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΧΘΕΣ... ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

Το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε μια απ’ τις χειρότερες περιόδους της ποδοσφαιρικής του ιστορίας. Μέτοχοι «αμέτοχοι», ανύπαρκτοι και «λίγοι», εξαφανισμένοι στις ανάγκες της ομάδας και με μόναδικό τους ενδιαφέρον να επιρρίπτουν συνεχώς ευθύνες ο ένας στον άλλο, μεταγραφές απ’ το κάτω ράφι καθότι το ταμείον ήταν μείον και πώληση του «αστέρα» της ομάδας Σισέ στη Λάτσιο, για να εξασφαλιστεί «ρευστό». 

Τοτσέ από την Καρταγένα της Σεγκούντα Ντιβιζιόν, Ζέκα από Σετούμπαλ, Βιτόλο από ΠΑΟΚ και οι δανεικοί Κουίνσι από την αραβική Αλ Σαντ και Ρούντολφ από Τζένοα… Μεταγραφές που «ξίνισαν» τον κόσμο του Παναθηναϊκού που όμως τις αποδέχθηκε, κατανοώντας ότι η ομάδα βρίσκεται σε διοικητικο-οικονομική κρίση. 

Κι έρχονται τα παιχνίδια με την «μικρομεσαία» δανέζικη Οντένσε για τα προκριματικά του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League, όπου έρχεται το πρώτο σοκ. Πολύτιμη ισοπαλία με 1-1 στη Δανία, αλλά στον επαναληπτικό της Αθήνας οι Δανοί επικρατούν με 3-4 και προκρίνονται στα Play Off. Αυτή ήταν μια πρώτης τάξεως χαμένη ευκαιρία για τους «πράσινους» να πάρουν μια βαθιά οικονομική ανάσα καθώς ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους, θα απέφερε έσοδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ. 

Ακόμη κι έτσι πάντως, η ομάδα είχε μια δεύτερη ευκαιρία, την είσοδο στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αυτής του Europa League. Μπορεί τα έσοδα να ήταν λιγότερα απ’ ότι στο Champions League, αλλά για τον Παναθηναϊκό θα ήταν πολύ σημαντικά. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε όμως διαφορετική άποψη και με τη νίκη με 3-0 στο Ισραήλ, ουσιαστικά έστειλε τους «πράσινους» να παλεύουν μόνο στην Ελλάδα. Η νίκη με 2-1 στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ δεν είχε ουσία. 

Αλ Σαούντ(;) και Τσάκας
Και τον Σεπτέμβρη έρχεται η βόμβα, πως άραβας πρίγκιπας(ένας απ’ τους 15000 πρίγκιπες που υπάρχουν στη Σαουδική Αραβία) ενδιαφέρεται να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Κάποιος Βλάσσης Τσάκας, εμφανίζεται ως εκπρόσωπος κάποιου Αλ Σαούντ, δίνει συνεντεύξεις, βγάζει στη φόρα φωτογραφίες σε «πριγκιπικά» σαλόνια, τάζει πριμ και διαδίδει ότι «σήμερα θα έρθει ο πρίγκιπας», «στο επόμενο ματς θα έρθει ο πρίγκηπας» και γενικά μπερδέυει ακόμη περισσότερο τον ήδη πικραμένο λαό του Παναθηναϊκού. Τελικά μήνες μετά Αλ Σαούντ δεν είδαμε… Και μέσα σ’ όλα αυτά οι «αμέτοχοι» κάνουν «πόλεμο» ανακοινώσεων κατηγορόντας ο έναν τον άλλο για την «υπόθεση Αλ Σαούντ». 

Κι όμως, αυτή η ομάδα μετά από 19 αγωνιστικές ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας, όντας 5 βαθμούς μπροστά απ’ τον Ολυμπιακό. Τότε όμως άρχισε η καθίζηση. Από ‘κεί και πέρα, ένας «ανεμικός» Παναθηναϊκός έκανε την εμφάνισή του. Μια ομάδα που δεν σε έπειθε, που προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε, που δεν είχε «όπλα» στον πάγκο και που όταν τραυματίστηκε ο κινητήριος μοχλός της ομάδας, ο Σεμπάστιαν Λέτο ήταν έχασε το μπούσουλα. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προσπαθούσε με αλχημείες να κρατήσει την ομάδα, όμως μετά από ένα τέτοιο καλοκαίρι και με τέτοια προβλήματα οι πράσινοι «κλάταραν», με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό στα πέναλτι από τον Πανιώνιο για το κύπελλο και τις δύο σερί ήττες στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. 

Ποιος όμως είναι αυτός που έιναι άξιος να κατηγορήσει αυτή την ομάδα; Ποιος μπορεί να πεί κακό λόγο γι’ αυτά τα παιδιά, που ενώ ήξεραν ότι το φετινό τους έργο είναι «κακοτράχαλο», όχι μόνο δεν απελπίστηκαν, αλλά για πολλούς μήνες κρατούσαν το «θαύμα» στα χέρια τους(ή καλύτερα… στα πόδια τους); Κανείς. 

Μετα και τη χθεσινή ήττα απ’ την ΑΕΚ οι «πράσινοι» έμειναν 4 βαθμούς πίσω απ’ την κορυφή, δίνοντας στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να παραμείνει μπροστά ακόμη και με ήττα στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής, ή ακόμη και να «κλειδώσει» το πρωτάθλημα με νίκη. Το πρωτάθλημα όμως(και μαζί κύπελλο κι Ευρώπη) δεν χάθηκε(αν τελικά χαθεί) με την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ. Χάθηκε απ’ το καλοκαίρι, που οι «αμέτοχοι» έβαλαν πάνω απ’ όλα τον εγωισμό τους κι όχι το καλό της ομάδας. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά τα αποτελέσματα αυτής της τραγελαφικής κατάστασης. Μιας κατάστασης που δεν αρμόζει στην ιστορία του Παναθηναϊκού και που πρέπει να αλλάξει, ειδάλως τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα για τους «πράσινους»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλέξτε το ΟΝΟΜΑ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ URL από τη λίστα, και δώστε ότι ψευδώνυμο θέλετε για να αναρτήσετε το σχόλιό σας!!! Αν θέλετε δηλώστε και την προσωπική σας ιστοσελίδα!!!