Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΑΜΕ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΟ TERRAIN

Καλησπερίζω τους αναγνώστες του Goal Foul Magazine! 5/7 την Κυριακή και ποσοστό επιτυχίας 71%! Καθόλου άσχημα με τα δύο χαμένα παιχνίδια να στέλνουν κουβά όλη την Ελλάδα. Η Ίντερ κατάφερε να απογοητεύσει ακόμη μία φορά, μένοντας στο 0-0 με την Αταλάντα στο Μεάτσα, κλωτσώντας την ευκαιρία να πλησιάσει τις Ευρωπαϊκές θέσεις και η Ρόμα με τη χθεσινή της νίκη την προσπέρασε. 16 τελικές οι Νερατζούρι με μόλις τέσσερις στο στόχο και οι αλλαγές των Ζάρατε, Καστένιος και Φαραόνι κάθε άλλο παρά βοήθησαν τους γηπεδούχους. Στο άλλο χαμένο παιχνίδι, η Γκενκ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για πικ-νικ! 3-0 έχαναν οι πρωταθλητές στο 15’ (σκόραρε μέχρι και ο βετεράνος εξτρέμ Γκουρ για την ουραγό Βέστερλο) και όταν θυμήθηκαν ότι έχουν κίνητρο στον αγώνα ήταν αργά. Τελικό σκορ 3-2 από το 52’, χωρίς να έχει ιδιαίτερο αντίκρισμα η νίκη των γηπεδούχων. Ματς το οποίο δεν προτίμησα και δικαιώθηκα ήταν αυτό της Ξάνθης με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Ποιος, πραγματικά, πίστευε στο διπλό των Ιωαννίνων στην Ξάνθη, που έβαλε τους Ακρίτες σε μπελάδες και σενάρια υποβιβασμού; Οι Θρακιώτες πλέον έχουν επτά (!) συνεχόμενες ήττες και αγνοούν τη νίκη από το ματς με τον Ολυμπιακό. Σε αυτό το διάστημα, το μοναδικό τέρμα που σημείωσε η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν αυτό του Βλαχοδήμου προχθές. Πίστευα ότι αυτή η κατρακύλα θα λάμβανε τέλος την Κυριακή, αλλά καλή η κηδεία της Skoda. Δυστυχώς, το πρόγραμμά της δύσκολα θα σταθεί ικανό να τη στείλει στη Football League αλλά ο καιρός έχει γυρίσματα και τα τερτίπια της κάποτε θα την προδώσουν.

Για σήμερα σας έχω ούτε μία, ούτε δύο αλλά επτά επιλογές. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι τις βάζουμε στο ίδιο δελτίο ως στάνταρ (δεν παίζουμε Προ-πο όπως προείπα) αλλά επιλέγουμε συνδυασμούς που πιστεύουμε ότι δε θα σπάσουν. Ξεκινάμε:

105. Κιουβέγι – Μαρσέιγ: 2 (1,40). Το παιχνίδι αυτό διεξάγεται στα πλαίσια της φάσης των «8» του κυπέλλου Γαλλίας. Τυχερή στάθηκε στην κλήρωσή της η Μαρσέιγ αφού κατάφερε να γλιτώσει ομάδες όπως η Παρί, η Λυών (παίζουν αντίπαλες στον ίδιο γύρο), η Μονπελιέ και η Ρεν. Η ομάδα της Κιουβέγι είναι στην 3η κατηγορία της Γαλλίας και μάλιστα μόλις έναν πόντο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Προφανώς γνωρίζει ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της και είναι παραπάνω από επιτυχία η πρόκρισή της στα προημιτελικά του θεσμού. Ίσως αν δεν ήταν σε αυτή τη δεινή θέση βαθμολογικά στο πρωτάθλημα να πάλευε για κάτι καλύτερο απόψε. Μαζική άμυνα με αντεπιθέσεις και ό,τι βγει από τη φιναλίστ του κυπέλλου το μακρινό 1927!! Όλα εξαρτώνται από το κέφια της Μαρσέιγ και την εντεκάδα που θα παρατάξει ο Ντεσάν. Το πρωτάθλημα έχει χαθεί, η διάκριση στο Championsleague έχει επιτευχθεί και δύσκολα θα κατορθώσει κάτι παραπάνω σε αυτό το θεσμό, οπότε η μοναδική ευκαιρία των Μασσαλιωτών για κάποιον τίτλο φέτος είναι αυτή του κυπέλλου. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο ουδέτερο «Μισέλ Ντ’Ορνανό» και είναι νοκ-άουτ. Πέντε σερί ήττες για τη Μαρσέιγ στο πρωτάθλημα και έξι χωρίς νίκη, που αν δεν είχε το σωσίβιο της Ευρώπης τότε θα μιλούσαμε για μία καταστροφική χρονιά. Το ματς παρουσιάζεται ως μία ευκαιρία ανάκαμψης, τουλάχιστον  όσον αφορά τον ψυχολογικό τομέα. Απόντες ο Ν’Κουλού και ο Ζινιάκ.

113. Πιτέρμπορο – Ρέντινγκ: 2 (1,80). Την εμπιστευτήκαμε στο ματς εκτός με την Ντόνκαστερ και έφερε ισοπαλία. Την αγνοήσαμε το Σάββατο στο ματς με τη Μπάρνσλεϊ και έριξε τέσσερα στο β’ περνώντας «αέρα» από «Όκουελ». Καιρός είναι να συγχρονιστούμε με την ομάδα της Ρέντινγκ (που βρίσκεται στη δεύτερη θέση) και να πληρωθούμε από μία νίκη της. Εξαιρετική η φόρμα των φιλοξενούμενων με πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία έξι ματς, που τους έχει φέρει δύο βαθμούς πίσω από τους «Άγιους» της Σαουθάμπτον και τέσσερις πάνω από τη Γουέστ Χαμ (που δίνει επίσης δύσκολο αγώνα εντός με τη Μίντλεσμπρο). Οι απουσίες των Κόνολι, Γκρίφιν και Μιλς δεν είναι ικανές να επηρεάσουν τους φιλοξενούμενους. Η Πιτέρμπορο διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος και απέναντι στη Ρέντινγκ θα παρουσιαστεί χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Μακριά από ζώνη υποβιβασμού και play-off οι «Κομψοί», που κάνουν σχέδια για τη νέα σεζόν στην Τσάμπιονσιπ. Η μίνι παράδοση είναι υπέρ της Ρέντινγκ, η οποία σε τρία ματς έχει δύο νίκες και μία ήττα. Η ήττα μάλιστα επήλθε με φοβερή ανατροπή της Πιτέρμπορο αφού το 0-2 του ημιχρόνου, έγινε 3-2 τελικό στις 19 Σεπτεμβρίου 2009.

114. Πόρτσμουθ – Μπέρμινχαμ: 2 (1,85). Ήταν στραβό το κλίμα, το’φαγε και ο γάιδαρος για την Πόρτσμουθ. Οι «Πόμπεϊς» έχουν επηρεαστεί πολύ από την αφαίρεση 10 βαθμών λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων. Αγωνιστικά, αγνοούν τη νίκη έξι ματς. Η φυγή ορισμένων ποδοσφαιριστών με σκοπό να διασφαλιστούν κάποια έσοδα για το σύλλογο έχει αποδυναμώσει τους «Μπλε» (ο Χούσκλεπ πρόσφατα δόθηκε δανεικός στη σημερινή της αντίπαλο αλλά δεν έχει δικαίωμα να παίξει έπειτα από συμφωνία των δύο ομάδων) και μόνο ένα θαύμα σώσει το λιμάνι του Νότου από τον υποβιβασμό. Πραγματική μάχη στη ζώνη των play off δίνει η Μπέρμινχαμ, καθώς ισοβαθμεί με άλλες δύο ομάδες και τρεις ακόμη καραδοκούν σε απόσταση ενός πόντου. Ένα στραβοπάτημα μπορεί να τη φέρει από την 4η θέση μέχρι και στην 9η. Μπεντζάνι, Κανού και Χάλφορντ εκτός για τους γηπεδούχους ενώ  Σπέκτορ, Καρ και Μουτς θα απουσιάσουν από τους φιλοξενούμενους. Σε επίπεδο πρωταθλήματος έχουν συναντηθεί τρεις φορές με έδρα το «Φράττον Παρκ» την τελευταία επταετία. Απόλυτη ισορροπία με μία ισοπαλία και από μία νίκη αμφότερες.

125. Τσάρλτον  - Γέοβιλ: Over (1,70). Γκέλα στη γκέλα για την πρωτοπόρο Τσάρλτον που δεν της κοστίζει ωστόσο, έχοντας διαφορά εννέα πόντων από τις συμπολίτισσες του Σέφιλντ. Φαίνεται ότι στις τάξεις της Λονδρέζικης ομάδας, απλά περιμένουν να περάσει ο καιρός για να επιστρέψουν στην Τσάμπιονσιπ. Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει άμεσα να παρουσιάσουν τον παλιό, καλό εαυτό και αν δεν προσέξουν κόντρα στη φορμαρισμένη Γέοβιλ, το στραβοπάτημα δε θα είναι καθόλου έκπληξη. Μοναδική απουσία ο Χέινς για τους γηπεδούχους. Αν η Γέοβιλ παρουσίαζε το πρόσωπο του τελευταίου μήνα λίγο νωρίτερα, τότε θα ήταν άνετα στις θέσεις των play-off για άνοδο. Όμως η απόσταση των 10 βαθμών καθιστούν αδύνατο αυτόν το στόχο. 10 είναι και οι βαθμοί που τη χωρίζουν από τον υποβιβασμό και πλέον ο στόχος της είναι το καλό ποδόσφαιρο, απαλλαγμένο από το άγχος της συγκομιδής. Τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα για τους «Γκλόβερς» που δεν αντιμετωπίζουν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Αν συνυπολογίσουμε το ντεφορμάρισμα της Τσάρλτον τότε πιθανόν είναι να δούμε μεγάλο σκορ στο «Βάλλεϊ» του Λονδίνου. Πέντε νίκες και μία ήττα η παράδοση για τους γηπεδούχους, με τελευταίο over το περυσινό παιχνίδι, που έληξε 3-2.

143. Τάμγουορθ – Κίντερμινστερ: 1 (2,65). Για πολλούς είναι ματς το οποίο ή δεν το πρόσεξαν καθόλου, ή αναλογικά με την πλειάδα αγώνων στο σημερινό κουπόνι δε θα το άγγιζαν επίσης. Το τρένο της εισόδου στα play off φαίνεται να χάνει η Κιντερμίνστερ, η οποία, έχοντας και δύο αγώνες περισσότερους από τους συνδιεκδικητές του ίδιου στόχου, βρίσκεται στην έβδομη θέση, έξι βαθμούς πίσω από Λούτον και Σάουθπορτ και τέσσερις από τη Γιορκ. Και πέρυσι έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό η Κίντερμινστερ αφού τερμάτισε 6η, έξι βαθμούς από τα μπαράζ ανόδου. Η φόρμα της είναι μέτρια, αν εξαιρέσει κανείς την τελευταία νίκη της, καθώς προηγήθηκαν τρεις σερί ήττες. Ο Μπρίσκο, ο Ματ, ο γκολκίπερ Λιούις και ο Σαρπ, αποτελούν σημαντικές απουσίες για τους φιλοξενούμενους που θα έχουν σύνθεση ανάγκης στην αμυντική τους διάταξη. Από την άλλη, το χωριουδάκι του Μπέρμιγχαμ έχει καταφέρει και φέτος να πλασαριστεί λίγο πιο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και διαθέτοντας μία δύσκαμπτη έδρα, συνεχίζει να παλεύει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πέντε ματς χωρίς νίκη για τους γηπεδούχους, που είναι αποφασισμένοι να πάρουν το τρίποντο απόψε για να μη μπλέξουν σε σενάρια υποβιβασμού. Σ’αυτό το διάστημα είχε δύο ισοπαλίες εκτός και έβγαλε μία σειρά από δύσκολα παιχνίδια που δεν ανέμενε κάτι περισσότερο. Κρίστι, Γουίλσον, Κανιούκα και Χάμπινς οι απόντες και η ώθηση προς τη νίκη θα ξεκινήσει από τα πετόπισθεν. Μία νίκη και τρεις ισοπαλίες η παράδοση στην έδρα της Τάμγουορθ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ η Κιντερμίνστερ έχει κερδίσει μόλις μία φορά σε οποιαδήποτε έδρα με αντίπαλο τους «Κόκκινους».

149. Μπλάκμπερν – Σάντερλαντ: 1 (2,30). Υπάρχει ζωή στη Μπλάκμπερν! Η νίκη μέσα στη Γουλβς τους έβγαλε από τη ζώνη του υποβιβασμού μετά από καιρό, ενώ η νίκη με 2-0 είναι η πρώτη που οι «Ρόβερς» δε δέχτηκαν γκολ φέτος (!). Πλέον απέχουν ένα τρίποντο από την τριτελευταία ΚΠΡ, ενώ έχουν βάλει και από κάτω τη Μπόλτον, αφήνοντας την πίσω δύο βαθμούς. Μοναδικός στόχος σήμερα είναι η νίκη, διότι το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι αρκετά δύσκολο. Ματς όπως το αποψινό δε θα ξαναπεράσει και ενδεχόμενο τρίποντο θα φέρει τους πρωταθλητές του 1995 ακόμα πιο μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Η Μπλάκμπερν έχει αγώνες με αντιπάλους όπως τη Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Τότεναμ, οπότε δύσκολα να μην επωφεληθεί της σημερινής ευκαιρίας για νίκη. Η Σάντερλαντ, απέσπασε ισοπαλία στο Σαββατιάτικο ματς κυπέλλου με την Έβερτον και θα τα δώσει όλα στον επαναληπτικό του «Stadium of Light» καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για έξοδο στην Ευρώπη. Η φετινή καλή πορεία στο πρωτάθλημα δε θα έχει αντίκρισμα καθώς η 9η θέση είναι αρκετά μακριά από τη μάχη που γίνεται για την Ευρώπη, ενώ ο υποβιβασμός δεν απασχολεί τις «Μαυρόγατες».  Δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις με γηπεδούχο τη Μπλάκμπερν μετράει η παράδοση. Κανένα αγωνιστικό πρόβλημα οι γηπεδούχοι, ενώ η ομάδα του Σωτήρη Κυργιάκου δε θα έχει στη διάθεσή της Μπραμπλ, Σεσενιό, Κάτερμολ και Μπράουν.

705. Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: 1 (1,75 – 6,5 πόντοι handicap της Μακάμπι). Η ώρα που όλοι περίμεναν έφτασε. Τα play off της Ευρωλίγκας ξεκινούν σήμερα με το γηπεδούχο πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό να υποδέχεται τη Μακάμπι, σε ένα repeat του περυσινού τελικού της Βαρκελώνης. Οι κανονισμοί είναι γνωστοί, με όποια ομάδα φτάσει πρώτη τις τρεις νίκες να περνάει στο final four της Κωνσταντινούπολης. Το κατάμεστο ΟΑΚΑ είναι ικανό να επηρεάσει τους Ισραηλινούς, που πήραν μία γεύση από το τι κλίμα θα επικρατήσει απόψε από τους Παπαλουκά, Σχορτσιανίτη. Ο Παναθηναϊκός δείχνει χαρακτήρα μεγάλης ομάδας σε τέτοια ματς και έχει αποκλειστεί μόλις μία φορά τα τελευταία δέκα χρόνια από final four, όταν έφτασε στους «8» (τον απέκλεισε η ΤΑΟΥ με μειονέκτημα έδρας, 1-2 στις νίκες - περίοδος 2005-06). Το δέλεαρ της συμμετοχής στο final four της Κωνσταντινούπολης είναι μεγάλο και η υπεράσπιση του τίτλου σημαντική, απέναντι σε μία ομάδα που έχει ενισχυθεί από πέρυσι μεν, δεν είναι  άγνωστη δε. Καλή στον επιθετικό τομέα η ομάδα του Μπλατ, όχι όμως τόσο καλή αμυντικά που υποπίπτει σε πολλά, αχρείαστα φάουλ. Όταν το ματς πάει στραβά δε δείχνει ικανή να το ανατρέψει, πόσο μάλλον απόψε που και η έδρα θα παίξει το ρόλο της στο διαφαινόμενο 1-0 του Τριφυλλιού.

Το πακέτο:

105. Κιουβέγι – Μαρσέιγ: 2 (1,40).
113. Πιτέρμπορο – Ρέντινγκ: 2 (1,80).
114. Πόρτσμουθ – Μπέρμινχαμ: 2 (1,85).
125. Τσάρλτον  - Γέοβιλ: Over (1,70).
143. Τάμγουορθ – Κίντερμινστερ: 1 (2,65).
149. Μπλάκμπερν – Σάντερλαντ: 1 (2,30).
705. Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: 1 (1,75 – 6,5 πόντοι handicap της Μακάμπι).

Απόδοση: 84,53

Προσοχή σε ενδεχόμενη αλλαγή απόδοσης ή πλεονεκτήματος στη διαφορά πόντων του μπασκετικού αγώνα. Όλοι ξέρουμε τι κάνει ο ΟΠΑΠ όταν ο τζίρος σε ένα σημείο αυξάνεται απότομα και κινδυνεύει να πληρώσει πολλούς. Καλά κέρδη! ;-)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλέξτε το ΟΝΟΜΑ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ URL από τη λίστα, και δώστε ότι ψευδώνυμο θέλετε για να αναρτήσετε το σχόλιό σας!!! Αν θέλετε δηλώστε και την προσωπική σας ιστοσελίδα!!!