Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΟΙ 10 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ... ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ!!!

Τις τελευταίες ημέρες, φουντώνουν όλο και περισσότερο οι φήμες πως ο Θίο Γουόλκοτ θα αφήσει το «Emirates» και την Άρσεναλ για να μετακομίσει λίγο βορειότερα, στην μισητή αντίπαλο των «κανονιέρηδων» Τότεναμ. Με αφορμή αυτές τις φήμες λοιπόν, ας δούμε παρακάτω μερικούς απ’ τους πιο πολυσυζητημένους «προδότες» στην ιστορία του ποδοσφαίρου.


8. ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΪΦ (από τον Άγιαξ στη Φέγενορντ)
Ο μεγαλύτερος ίσως ευρωπαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον Άγιαξ από το 1964 μέχρι το 1973 κι εκεί επέστρεψε το 1981 για να κλείσει την καριέρα του. Δυο χρόνια μετά όμως, κι ενώ η διοίκηση δεν του πρότεινε ανανέωση συμβολαίου, αποφασίζει να κλείσει αλλού την καριέρα του. Στη μισητή αντίπαλο του «Αίαντα», στη Φέγενορντ. Την πρώτη του σεζόν στη Φέγενορντ μάλιστα, η ομάδα κατέκτησε το πρώτο της νταμπλ μετά από 15 χρόνια. Πάντως πολύ λίγοι είναι οι φίλοι του Άγιαξ που τον θεωρούν ακόμη προδότη, καθώς ο Κρόιφ είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του «Αίαντα».


7. ΜΙΚΑΕΛ ΛΑΟΥΝΤΡΟΥΠ (από τη Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ)
Το 1989 αφήνει την Ιταλία και τη Γιουβέντους και υπογράφει στη μεγάλη Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ. Μαζί της κέρδισε 4 συνεχόμενα πρωταθλήματα από το 1990 έως το 1994 αλλά και το Κύπελλο Πρωταθλητριών της σεζόν 1991-92. Αφού όμως το ’94 «τα χάλασε» με τον Κρόιφ, έφυγε για τη Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία κατέκτησε άλλα δύο πρωταθλήματα Ισπανίας κι έγινε ο μοναδικός παίχτης στη χώρα που κατέκτησε 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα με δύο διαφορετικές ομάδες. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στην τελευταία του χρονιά στους «μπλαουγκράνα», βοήθησε τα μέγιστα ώστε να διασύρουν τη Ρεαλ με 5-0, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά βοήθησε τη Ρεάλ να διαλύσει με το ίδιο σκορ τους Καταλανούς!!!


6. ΚΛΑΡΕΝΣ ΖΕΕΝΤΟΡΦ (από την Ιντερ στη Μίλαν)
Μετά από μια πολύ επιτυχημένη καριέρα με Άγιαξ και Ρεάλ, ο Ολλανδός μέσος υπογράφει το 1999 στην Ίντερ. Αγωνίζεται με τους «νερατζούρι» για δύο χρόνια και με τα δύο τρομερά γκολ που πετυχαίνει στο 2-2 ενάντια τη Γιουβέντους τον Μάρτιο του 2002 γίνεται αντικείμενο λατρείας από τους φιλάθλους. Όχι όμως για πολύ. Λίγους μήνες αργότερα μετακομίζει στην άλλη άκρη της πόλης και στην αιώνια αντίπαλο Μίλαν με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να είναι κόκκινο πανί για τους φιλάθλους της Ίντερ.


5. ΛΟΥΙΣ ΕΝΡΙΚΕ (από τη Ρεάλ στη Μπαρτσελόνα)
Ήταν ακόμη 19 χρονών όταν τον ανακάλυψαν οι υπεύθυνοι της Ρεάλ και η ομάδα τελικώς τον απέκτησε από τη Σπόρτινγκ Χιχόν. Με τους «μερένχες» αγωνίστηκε σε 157 παιχνίδια από το ’91 μέχρι το ’96, όταν και τον ενημέρωσαν ότι το συμβόλαιό του δεν πρόκειται να ανανεωθεί και πως είναι ελεύθερος να βρει άλλη ομάδα. Έτσι οι «μπλαουγκράνα» κινήθηκαν αστραπιαία και τον απέκτησαν με συνοπτικές διαδικασίες, με τον Ενρίκε να γίνεται πολύ γρήγορα σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων της Μπαρτσελόνα, ειδικά με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του απέναντι στην πρώην ομάδα του.


4. ΚΑΡΛΟΣ ΤΕΒΕΖ (από τη Γιουνάιτεντ στη Σίτυ)
Τον Αύγουστο του 2007 ο Τέβεζ υπογράφει συμβόλαιο με τους «κόκκινους διαβόλους», όμως γρήγορα οι σχέσεις του με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αλλά και με τη διοίκηση της ομάδας φτάνουν σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα ο Αργεντίνος στράικερ να οδηγηθεί στην πόρτα της εξόδου. Ο «Καρλίτο» όμως δεν το αφήνει έτσι και υπογράφει με την «ασπόνδη» συμπολίτισσα Σίτυ. Στις 19 Ιανουαρίου του 2010 ο Τέβεζ σκοράρει δις απέναντι στην πρώην ομάδα του και πανηγυρίζει εν εξάλλω καταστάσει πικάροντας τους φίλους της Γιουνάιτεντ.


3. ΝΙΚΟ ΚΡΑΝΙΤΣΑΡ (από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Χάιντουκ Σπλιτ)
Άπό πιτσιρίκι μάθαινε να κλωτσάει το τόπι στα τμήματα υποδομής της Ντινάμο. Σε ηλικία 16 χρονών έγινε ένας από τους νεότερους σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου αλλά και της πρώτης κατηγορίας του Κροατικού πρωταθλήματος, ενώ στα 17 του έγινε ο νεότερος αρχηγός της πρώτης ομάδας. Το 2004 όμως και μετά από μια διαφωνία με τη διοίκηση, μεταπηδά στη μισητή Χάιντουκ Σπλιτ και οι οπαδοί της Ντινάμο αποφασίζουν να «θρηνήσουν» για την χαμένη του τιμή, ανάβοντας περισσότερα από 200(!!!) κεριά έξω απ’ το σπίτι του…


2. ΛΟΥΙΣ ΦΙΓΚΟ (από τη Ρεάλ στη Μπαρτσελόνα)
Το 1995 ο Γιόχαν Κρόιφ ανακαλύπτει τον παίχτη στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και αμέσως ο Φίγκο γίνεται αγαπητός στους φιλάθλους. Για 5 χρόνια φορούσε τα χρώματα των Καταλανών αλλά το 2000 αποφασίζει να αλλάξει «στρατόπεδο», βγάζει τα «μπλαουγκράνα» της Μπάρτσα και φοράει τα λευκά της Ρεάλ. Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα δεν θα του το συγχωρήσουν ποτέ αυτό. Τον θεωρούν πουλημένο και πως ο λόγος που μετακόμισε στην αιώνια αντίπαλο ήταν τα χρήματα. Στη Βαρκελώνη γίνεται Persona Non Grata, ενώ στην ιστορία θα μείνει το κεφάλι γουρουνιού που του πέταξαν οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα σ’ ένα παιχνίδι στο «Καμπ Νου», τη σεζόν 2002-03.


1. ΜΟΡΙΣ «ΜΟ» ΤΖΟΝΣΤΟΝ (από τη Σέλτικ στους Ρείντζερς)
Τα τρία χρόνια που έμεινε στη Σέλτικ πέτυχε 52 γκολ σε 140 παιχνίδια και γρήγορα έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας. Φρόντισε όμως να γίνει μισητός σε όλη τη Σκωτία με τη μεταγραφή του στους Ρέιντζερς. Το 1989 και αφού αγωνίστηκε για δύο σεζόν στη Γαλλία για λογαριασμό της Ναντ, όλοι πίστευαν ότι θα γυρίσει στη Σέλτικ. Ο ίδιος δήλωνε «δεν ήθελα ποτέ να φύγω από τη Σέλτικ. Ποτέ δεν ήθελα να παίξω σε άλλο σύλλογο και δεν υπάρχει άλλη ομάδα στη Βρετανία που να θέλω να αγωνιστώ εκτός από τη Σέλτικ». Λίγο καιρό μετά επέστρεψε τελικά στο νησί, αφήνοντας τους όμως όλους σύξυλους υπογράφοντας στους Ρέιντζερς. Οι φίλαθλοι της Σέλτικ τον ανήγαγαν στον μεγαλύτερο προδότη στην ιστορία του συλλόγου ενώ αυτοί των «μπλε» δεν 'θέλαν ούτε να τον βλέπουν μετά το παρελθόν του στους «καθολικούς» αλλά και τις δηλώσεις που έκανε. Οι φίλοι των «προτεσταντών», εις ένδειξη διαμαρτυρίας καίγανε τα κασκόλ της ομάδας τους έξω από το «Αίμπροξ», απειλούσαν τον ίδιο και επιτέθηκαν στην οικογένεια του. Ούτε όταν έφτυσε(!!!) το σήμα της Σέλτικ κατάφερε να γίνει αρεστός στους οπαδούς και αφού κατάφερε να γίνει ο πιο μισητός άνθρωπος σε όλη τη Γλασκώβη, δυο χρόνια μετά αποχώρησε από τον σύλλογο.


Εκτός από τους διάσημους… προδότες, υπάρχουν και δύο περιπτώσεις προδοσίας στην Ελλάδα που θα μέινουν στην ιστορία.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ (από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό)
Μια από τις μετακομίσεις που θα μείνει σίγουρα στην ιστορία ήταν αδιαμφισβήτητα του Γιώργου Δεληκάρη. Ο τσακωμός του Δεληκάρη με τον Αϊδινίου το 1977 είχε ως αποτέλεσμα να του αφαιρέσουν το περιβραχιόνιο και μετέπειτα να φύγει από τον Ολυμπιακό για τον «αιώνιο» αντίπαλο. Ο Δεληκάρης επέστρεψε για πρώτη φορά στο «Καραϊσκάκης» ως αντίπαλος το Μάιο του ‘79, ως αρχηγός του Παναθηναϊκού!!! Αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια με την πράσινη φανέλα και πέτυχε ένα γκολ. Αργότερα δήλωσε πως μετάνιωσε για την επιλογή του.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ (από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό)
Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας φορούσε για 15 συναπτά έτη τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Το καλοκαίρι του 2004, κι ενώ δεν τα βρήκε με τη διοίκηση των «πρασίνων» για ανανέωση συμβολαίου, φοράει τα «ερυθρόλευκα» και γίνεται κόκκινο πανί για την «πράσινη» εξέδρα. Μάλιστα, είχε διαδοθεί η φήμη πως πριν τελειώσει το πρωτάθλημα είχε υπογράψει ήδη στον Ολυμπιακό και στη φιέστα του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του νταμπλ, αποδοκιμάστηκε έντονα. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού τον θεωρούν έναν από τους μεγαλύτερους προδότες στην ιστορία του.


Πολλοί ακόμη άλλαξαν ποδοσφαιρική στέγη επιλέγοντας αυτή της μισητής αντιπάλου.  Πολλοί θα το κάνουν και στο μέλλον. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές για τους φιλάθλους ήταν και θα είναι «αιώνιοι προδότες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλέξτε το ΟΝΟΜΑ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ URL από τη λίστα, και δώστε ότι ψευδώνυμο θέλετε για να αναρτήσετε το σχόλιό σας!!! Αν θέλετε δηλώστε και την προσωπική σας ιστοσελίδα!!!