Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΤΟ «ΤΙΚΙ ΤΑΚΑ» ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΑ, ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΥΡΑΣΕΙ...

Πάει η Μπαρτσελόνα... Η «ψυχωμένη» Τσέλσι την «αποτελείωσε» και την απέκλεισε απ' τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέμα όμως είναι πως οι «μπλαουγκράνα» έκαναν ότι μπορούσαν για να πάνε σπίτι τους.

Του Κώστα Κουτσιαρίδα

Άλλη μια «κουραστική» εμφάνιση για την Μπαρτσελόνα και μια παλικαρίσια πρόκριση για την Τσέλσι στο Καμπ Νου. Κι αν οι μπλε ήταν όλοι πίσω απ’ τη μπάλα(και καλά έκαναν), οι Καταλανοί έκαναν ότι μπορούσαν για να αποκλειστούν.

Το «τίκι τάκα» ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα πλέον περνάει μόνο σε κάτι Λεβάντε και Γρανάδες. Ατέλειωτες συνεχόμενες πάσες έξω από την αντίπαλη περιοχή κι όταν η μπάλα φτάνει αριστερά ή δεξιά εμείς τη βγάζουμε και πάλι έξω για να μπούμε με αυτή στα δίχτυα. Για καμιά σέντρα ούτε λόγος.

Ο «Special One» Ζοσέ Μουρίνιο έκανε την αρχή, «καταστρέφοντας» το «τσούκου-τσούκου» στο κέντρο(παίζοντας ποδόσφαιρο κι όχι κατενάτσιο) και σήμερα ο Ιταλός Ντι Ματέο(που είναι πιο …τυχερός κι από Άγγλο) το αποτελείωσε, αν και με 10 παίχτες από πολύ νωρίς.

Το θέμα είναι πως ο τρόπος που αγωνίζονται οι «μπλαουγκράνα» είναι υπερβολικά μονοδιάστατος και μόλις βρεθεί κάποιος προπονητής και τους «κλειδώσει» απελπίζονται. Το ίδιο έπαθαν με τη Ρεάλ, το ίδιο κι απόψε. Μηδαμινές εναλλακτικές λύσεις και κάποιες δικαιολογίες του στυλ «έλειπε ο Βίγια» ή «τραυματίστηκε ο Πικέ» εγώ τις ακούω βερεσέ.

Η Μπαρτσελόνα εν ολίγοις χρειάζεται ριζικότατες αλλαγές. Καταρχήν χρειάζεται έναν προπονητή που αν βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση θα αντιδράσει. Έναν προπονητή που δεν θα τους λέει απλά «μπείτε παίξτε». Γιατί ο Γκουαρντιόλα είναι πολύ «λίγος» σε «ειδικές καταστάσεις».

Υ.Γ.: Πόσο «ειρωνικό» είναι να τρως γκολ=αποκλεισμό από τον ανύπαρκτο Τόρρες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλέξτε το ΟΝΟΜΑ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ URL από τη λίστα, και δώστε ότι ψευδώνυμο θέλετε για να αναρτήσετε το σχόλιό σας!!! Αν θέλετε δηλώστε και την προσωπική σας ιστοσελίδα!!!