Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΤΑ «ΣΥΝ» ΚΑΙ ΤΑ «ΠΛΗΝ» ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ SUPERLEAGUE...

Ξεκαθάρισε σήμερα το τοπίο της Superleague(κυρίως στην ουρά, γιατί τα υπόλοιπα είχαν κριθεί από καιρό) με τη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στα Play Off και Εργοτέλης, Παναιτωλικός και Δόξα Δράμας στη Football League. Πάμε όμως να πούμε λίγα λόγια για την κάθε μια ομάδα ξεχωριστά:




ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Σχεδόν τη μισή σεζόν ήταν πίσω απ’ τον Παναθηναϊκό, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 5 βαθμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν όμως τη σταθερότητα και το «βάθος» του πάγκου για να κλείσουν τελικά τη σεζόν σαν πρωταθλητές.

ΣΥΝ: Το πολύ καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε ανά διαστήματα και τσάκιζε οποιαδήποτε άμυνα και η «δυνατή» διοίκηση τούτες τις δύσκολες εποχές.

ΠΛΗΝ: Τα «κολλήματα» του Βαλβέρδε με ορισμένους παίχτες ακόμη κι όταν ήταν στα πολύ «κάτω» τους και ο παραγκωνισμός του Φετφατζίδη, ειδικά λίγους μήνες πριν το EURO της Πολωνίας και της Ουκρανίας.



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ενώ όλοι πίστευαν πως θα περιοριστεί απλά στο να παλέψει για τη δεύτερη θέση, γρήγορα τους διέψευσε όλους και με έναν Λέτο σε δαιμονιώδη κατάσταση, μας έκανε να ξεχάσουμε τον Σισέ γρήγορα. Μέχρι τα μισά της σεζόν ήταν στην κορυφή, όμως κάπου εκεί έπαιξε ρόλο η ανυπαρξία της διοίκησης και οι ελάχιστες επιλογές βασικών παιχτών. Περιορίστηκε στη δεύτερη θέση και ξεκινάει με πλεονέκτημα στα Play Off.

ΣΥΝ: Απέδειξε(έστω κι αν στο τέλος δεν τα κατάφερε) πως μια ομάδα χτίζεται όχι απαραίτητα με ονόματα αλλά και με θέληση και πείσμα. Θετική επίσης η παρουσία του Πετρόπουλου στα τελευταία παιχνίδια, έστω κι αν η μπάλα δεν «έκαιγε».

ΠΛΗΝ: Η πλήρης ανυπαρξία της διοίκησης καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και οι «μείον» βαθμοί που κληρονόμησε για το επόμενο πρωτάθλημα.



Π.Α.Ο.Κ.
Ξεκίνησε τη σεζόν με βλέψεις για κάτι δυνατό, όμως τελικά περιορίστηκε στην τρίτη θέση και στην ελπίδα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στα Play Off. Καθόλου άσχημα όμως αν αναλογιστούμε ότι λόγω των οικονομικών δυσκολιών αναγκάστηκε να πουλήσει δύο απ’ τα μεγάλα του «όπλα», τους Βιεϊρίνια και Κοντρέρας.

ΣΥΝ: Η πώληση όπως είπαμε των Βιεϊρίνια και Κοντρέρας έφερε μεγάλη οικόνομική «ανάσα» στα ταλαιπωρημένα εδώ και χρόνια ταμεία της ομάδας. Θετικότατο επίσης κι ότι αναδείχθηκαν ταλέντα όπως ο Σταφυλλίδης κι ο Παναγιωτίδης.

ΠΛΗΝ: Χρόνια περιμένουμε να δούμε έναν ΠΑΟΚ που θα παλεύει για κάτι περισσότερο από μια θέση στο Europa League. Ίσως του χρόνου...



ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Κακά τα ψέματα, η ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν με σκοπό μια γρήγορη παραμονή κι από ‘κει και πέρα ότι καλύτερο ερχόταν. Η τέταρτη(η και τρίτη, στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ) θέση ήταν το επιστέγασμα μιας χρονιάς-όνειρο, όπου ο Ατρόμητος κέρδισε και μια θέση στο Europa League της ερχόμενης περιόδου μετά την πρόκρισή του στον τελικό του κυπέλλου(για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν).

ΣΥΝ: Η καλοδουλεμένη ομάδα που έφτιαξε ο Γιώργος Δώνης είχε μια σταθερότητα σε όλη τη χρονιά, που πολλές ομάδες θα ζήλευαν.

ΠΛΗΝ: Το μέλλον μιας ομάδας που πήρε πολλά φέτος από τους Μήτρογλου, Τάτο και Καραγκούνη αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα λειτουργήσει χωρίς αυτούς.



Α.Ε.Κ.
Εδώ τι να πω… Κάθε χρόνο και χειρότερα για την ΑΕΚ, αφού τα προβλήματά της αντί να λύνονται, αυξάνονται. Τουλάχιστον είχε κάποια καλά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ήταν απαράδεκτη. Εν τέλει, ίσως είναι και τυχερή που κέρδισε θέση στα Play Off.

ΣΥΝ: Και μόνο που η ομάδα δεν σκόρπισε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα είναι από μόνο του ένα κέρδος. Επίσης θετικό το ότι έπεισε τον Γκούντγιονσεν να έρθει στην Ελλάδα έστω και αν έπαιξε για λίγο και μετά τραυματίστηκε.

ΠΛΗΝ: Το μέλλον της είναι «κατάμαυρο»… Αυτό τα λέει όλα…



ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Σε μια σεζόν που ξεκίνησε καταστροφικά και πάλευε για τη σωτηρία του, ο Αστέρας με πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο τερμάτισε τελικά στην έκτη θέση κι αν το πρωτάθλημα είχε ακόμη 2-3 αγώνες θα έπιανε και την ΑΕΚ και ταυτόχρονα μια θέση στα Play Off.

ΣΥΝ: Η πολύ καλή δουλειά του Σάκη Τσιώλη. Ο Καρδιτσιώτης προπονητής ανέλαβε την ομάδα στα «κάτω» της και την αναγέννησε από τις στάχτες της, σαν άλλο φοίνικα.

ΠΛΗΝ: Η μικρή στήριξη της ομάδας από τους φιλάθλους της πόλης. Μια ομάδα επαρχίας, που έχει καθιερωθεί πλέον στα μεγάλα σαλόνια, σαφώς πρέπει να έχει και έδρα-φόβητρο.



ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Ξεκίνησε τη σεζόν στα τέλη του Νοέμβρη και μετά από όλα τα τραγελαφικά που είχαν συμβεί το προηγούμενο καλοκαίρι. Έπαιζε για πολλούς μήνες Τετάρτη-Κυριακή κάθε εβδομάδα και τελικά όχι μόνο κατάφερε να σωθεί, αλλά τερμάτισε και στην έβδομη θέση.

ΣΥΝ: Η εύκολη σχετικά παραμονή στην κατηγορία παρά τα συνεχόμενα παιχνίδια.

ΠΛΗΝ: Το ίδιο που ισχύει και για την Τρίπολη, η ελάχιστη στήριξη του κόσμου, ακόμη και σε παιχνίδια με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες.



Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Ο Αναστασιάδης θα ‘λεγε «η Παναγία έβαλε το χέρι της και σώθηκε η ομάδα». Εγώ θα πω πως η ομάδα σώθηκε γιατί το άξιζε και παρότι πολλές φορές βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, στο τέλος ήταν σοβαρή και παρέμεινε δίκαια.

ΣΥΝ: Το ότι πέταξε από πάνω του το προσωνύμιο «ασανσέρ». Απέδειξε πως ήρθε για …να μείνει. Επίσης, η επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη στην Ελληνική πραγματικότητα απέδειξε πως είναι αν μη τι άλλο ικανότατος. Έστω κι αν εκείνος πιστεύει πως όλα τα έκανε η Παναγία.

ΠΛΗΝ: Καμία σταθερότητα για τον ΠΑΣ. Τη μία βδομάδα ήταν ομάδα Ευρώπης, την άλλη ομάδα Β’ Εθνικής. 



ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πέρυσι έχασε για λίγο το εισιτήριο για τα Play Off και φέτος ήλπιζε σε κάτι καλύτερο. Οι περισσότερες εμφανίσεις του όμως ήταν αποκαρδιωτικές και σε συνδυασμό με την αφαίρεση βαθμών τερμάτισε μόλις στην ένατη θέση.

ΣΥΝ: Τα ξεσπάσματα μπάλας του Καστίγιο, ο …σκόρερ Λαζαρίδης, ο …φιλότιμος Γιαννιώτας και ο πολύ καλός Ουμπίντες.

ΠΛΗΝ: Το «Κλεάνθης Βικελίδης», που από απόρθητο φρούριο έγινε «μπάτε σκύλοι αλέστε» και η προκλητική στάση της διοίκησης στο θέμα της διακοπής του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.



Ο.Φ.Η.
Με τα πολλά και τα λίγα κατόρθωσε να σωθεί από νωρίς, ενώ έδειξε πως δεν είναι ακόμη έτοιμος για το κάτι παραπάνω. Πήρε πολύτιμους βαθμούς μέσα κι έξω απ’ την Κρήτη, με αποκορύφωμα το 2-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης» παρότι έχανε με 2-0. Του χρόνου μπορεί να παλέψει και για κάτι καλύτερο.

ΣΥΝ: Το αντίθετο με Τρίπολη και Λεβαδειακό. Το «Γεντί Κουλέ» ήταν «κολαστήριο» σε κάθε εντός έδρας ματς. Στα θετικά και η πολύ καλή επανεμφάνιση του Μάντζιου στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

ΠΛΗΝ: Η ανυπαρξία σταθερότητας σε ορισμένα παιχνίδια με θεωρητικά πιο «εύκολες» ομάδες. 



SKODA ΞΑΝΘΗ
Οι «ακρίτες» λίγο έλειψε να πέσουν στον «γκρεμό», αφού παραλίγο να μην κάνουν ούτε μια νίκη στο δεύτερο γύρο. Ευτυχώς γι’ αυτούς έκαναν καλό πρώτο γύρο γιατί τώρα θα ήταν ήδη στη Football League.

ΣΥΝ: Ο Βλαχοδήμος ήταν όαση στην έρημο της τραγικότητας φέτος.

ΠΛΗΝ: Κάθε …πέρσι και καλύτερα, αφού η Ξάνθη κάθε χρόνο τα βρίσκει όλο και πιο σκούρα.



ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Αθόρυβα τελείως φέτος, δεν κινδύνεψε ποτέ σοβαρά και δεν κυνήγησε το κάτι παραπάνω. Σώθηκε σχετικά εύκολα, αλλά προσπαθεί να ξεφύγει απ’ τα διοικητικά προβλήματα που τον ταλανίζουν(κι αυτόν).

ΣΥΝ: Τα ξεσπάσματα καλού ποδοσφαίρου και επιθετικών αρετών με τους Κούκι, Σκέμπρι και Ντιμπαλά.
ΠΛΗΝ: Κάθε χρόνο τα ίδια, με μοναδικό στόχο την παραμονή και τίποτα παραπάνω.



ΚΕΡΚΥΡΑ
Την τελευταία αγωνιστική κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία και το μεγαλύτερο ρόλο σ’ αυτό έπαιξε το 0-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος αλλά και το τρομερό ντεμαράζ στους τελευταίους αγώνες καθώς εκεί που όλοι. Τη νέα σεζόν ελπίζει σε μια λιγότερο «ψυχοφθόρο» παραμονή.

ΣΥΝ: Το ότι οι «έμπειροι» πήραν απ’ το χέρι την ομάδα όταν η μπάλα «έκαιγε» και την κράτησαν στην κατηγορία.

ΠΛΗΝ: Ποτέ δεν προσπάθησαν στο νησί να χτίσουν μια ομάδα για κάτι καλύτερο απ’ την παραμονή. 



ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Όσο κακός κι αν είμαι, επέστρεψε εκεί που του αρμόζει. Ελάχιστοι φίλαθλοι, κακή τις περισσότερες φορές μπάλα και κάθε χρόνο μένει στην κατηγορία βασιζόμενος στην τύχη και το πάθος συγκεκριμένων παιχτών.

ΣΥΝ: Οι αιμοδοσίες κι όλα τα υπόλοιπα φιλανθρωπικά και κοινωνικά θέματα που φροντίζει η διοίκηση.

ΠΛΗΝ: Με τόσους φιλάθλους σε κάθε εντός έδρας ματς, καλύτερα να έπαιζε στη φυσική του έδρα, στο «Μαρτινέγκο». Τουλάχιστον θα είχε ατμόσφαιρα «έδρας». 



ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Μια ομάδα «στολίδι» για τη Super League, με δυνατή διοίκηση και πολύ καλή οργάνωση, που όμως πλήρωσε την απειρία και μερικές κακές εμφανίσεις. Αν συνεχίσει έτσι πάντως, σύντομα θα επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια.

ΣΥΝ: Όπως προείπα, η πολύ δυνατή διοίκηση και το ότι ο κόσμος του είναι πάντα εκεί, στα καλά και στα άσχημα.

ΠΛΗΝ: Η απειρία της διοίκησης και η πολύ κακή παρουσία των «αστέρων» στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν. 



ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
Ανέβηκε …για να πέσει. Ακόμη και οι ίδιοι το ξέρανε και απλά πάλεψαν για το καλύτερο, κατακτώντας πέραν των άλλων μια ισοπαλία με τον Ολυμπιακό και δύο με την ΑΕΚ. Πλήρωσε τα γνωστά «τραγελαφικά» της περιβόητης κάθαρσης του Ελληνικού ποδοσφαίρου κι αναγκάστηκε να παίζει ανά τρεις μέρες σε μια κατηγορία χωρίς το κατάλληλο ρόστερ, ενώ έπαιζε σε όλη τη σεζόν εκτός έδρας(στο Καυταντζόγλειο).

ΣΥΝ: Προσπάθησε και πάλεψε το κάθε παιχνίδι με όσες δυνατότητες είχε και έπεσε ηρωικά.

ΠΛΗΝ: Η αδυναμία να δημιουργήσει ένα ρόστερ με δυνατότητα να παλέψει στα ίσα για την παραμονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλέξτε το ΟΝΟΜΑ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ URL από τη λίστα, και δώστε ότι ψευδώνυμο θέλετε για να αναρτήσετε το σχόλιό σας!!! Αν θέλετε δηλώστε και την προσωπική σας ιστοσελίδα!!!