Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ...ΔΩΣΤΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ!

Γεια και χαρά σας! Συνειδητή αποχή χθες μετά τις αναποδιές της Τρίτης με μοναδική εξαίρεση ένα μίνι ταμείο που πήγα διαδικτυακά (πρώτος παίχτης που θα σκοράρει ο Ιγκουαΐν της Ρεάλ με την ΤΣΣΚΑ).

Σήμερα το κουπόνι περιλαμβάνει τους οχτώ επαναληπτικούς αγώνες για το Europa League και άλλους δύο για το Copa Libertadores. Θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε σε ρηχά νερά, μπας και καταφέρουμε να βγάλουμε κάνα φράγκο σε περίοδο «ισχνών αγελάδων».

Έχουμε και λέμε:

143. Αννόβερο – Σταντάρ Λιέγης: Goal/Goal (1,65). Το 2-2 του πρώτου γύρου καλείται να υπερασπιστεί το Αννόβερο στα πλαίσια της πρόκρισής του στους «8». Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων με τη Σταντάρ να κερδίζει 2-0 στο Βέλγιο και να παίρνει λευκή ισοπαλία στη Γερμανία. Αήττητη στην Ευρώπη φέτος η Λιέγη με 6 νίκες και 5 ισοπαλίες, η οποία θα παίξει ανοιχτά καθώς θα χρειαστεί γκολ για να προκριθεί. Δε φημίζονται για την άμυνά τους οι Γερμανοί και ειδικά στην AWD Αρίνα, όπου η εστία τους δεν έχει παραβιαστεί μόλις σε ένα παιχνίδι (ωστόσο μετράει τρεις νίκες και μία ισοπαλία). Πιθανό το over, ακόμα πιο πιθανό το σκοράρισμα και των δύο ομάδων.

144. Ουντινέζε – Αλκμάαρ: 1 (1,90). Σκούρα τα βρήκε η Ουντινέζε στο ΑΦΑΣ Στάντιον, χάνοντας με καθαρό σκορ (2-0) και μετατρέποντας τη ρεβάνς σε πραγματική πρόκληση πρόκρισης. Αήττητη στο Φρίουλι για εννέα Ευρωπαϊκά ματς και η επιστροφή του Ντι Νατάλε προσθέτει άλλη κλάση στη γραμμή κρούσης των Ιταλών, ανεβάζοντας τους ένα –και βάλε- επίπεδο. Χωρίς άλλες απουσίες η Ουντινέζε. Στην αντίπερα όχθη, η Αλκμάαρ θα παραταχτεί χωρίς τον αμυντικό Αμπτί, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Ντούσαν Μπάστα. Πραγματικά, δυσκολεύομαι να πιστέψω στην ανατροπή της Ουντινέζε, ωστόσο η νίκη δεν είναι ακατόρθωτη και προσφέρει 1,90 στον ΟΠΑΠ. Διόλου άσχημα.

145. Μάντσεστερ Σίτι – Σπόρτιγκ Λισσαβόνας: 1 ημίχρονο/1 τελικό (1,60). Μας πρόδωσε η Σίτι την προηγούμενη εβδομάδα και ελπίζουμε να μας δικαιώσει απόψε. Μέσα στη σεζόν ποτέ δεν έχει κάνει τρεις συνεχόμενες ήττες (δύο συνεχόμενες ήττες από τη Γιουνάιτεντ στο κύπελλο Αγγλίας και από τη Λίβερπουλ στο Λιγκ Καπ είναι το αρνητικό της ρεκόρ φέτος, το οποίο ισοφαρίστηκε πρόσφατα με την Ευρωπαϊκή ήττα στην Πορτογαλία με 1-0 και το μπλακ άουτ που υπέστη στη Σουόνσι χάνοντας με το ίδιο σκορ) και σήμερα θα μπει δυναμικά για να ανατρέψει το εύθραυστο σκορ του πρώτου αγώνα. Ιδεολογικά και μόνο θα μου άρεσε πολύ να κοντράρω τη Σίτι και η απόδοση του 1/1 είναι πολύ μικρή συγκριτικά με την επιλογή πρόβλεψης δύο αποτελεσμάτων. Παρόλα αυτά μου φαίνεται αδύνατο η Σπόρτιγκ να καταφέρει κάτι καλό στο Έτιχαντ, εκεί που η Σίτυ φέτος έχει λυγίσει ομάδες όπως η Μπάγερν, η Πόρτο και η Βιγιαρεάλ. Οι απουσίες των Κομπανί και του Ζαμπαλέτα, όπως και η πιθανή απουσία του Λέσκοτ, αναγκάζουν τον Μαντσίνι να παρατάξει κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κόλο Τουρέ και Σάβιτς. Η απουσία του Μπάρι είναι δεδομένη και ούτε ο Τέβεζ μπορεί να βοηθήσει, που παρά την επιστροφή του στην πρώτη ομάδα μεσοβδόμαδα, δεν είναι δηλωμένος στην Ευρώπη. Η Σπόρτιγκ εκτός έχει κατορθώσει να χάσει από ομάδες όπως η Βασλούι και «μάτωσε» για ισοπαλίες με Λέγκια Βαρσοβίας (2-2) στους «32» και Νόρτζελαντ στα προκριματικά (0-0).

146. Μπεσίκτας – Ατλέτικο Μαδρίτης: 1X διπλή ευκαιρία (1,60). Δύσκολα θα ανατραπεί και εδώ το 3-1 του πρώτου αγώνα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης δείχνει αποφασισμένη να φτάσει μακριά φέτος και τα δύο ματς της προηγούμενης φάσης κόντρα στη Λάτσιο, όπως και αυτό απέναντι στους Τούρκους πριν μία εβδομάδα μας πείθουν ότι μπορεί να το καταφέρει. Γνωστό τοις πάσοι ότι οι Τούρκικες έδρες δεν είναι και οι πιο φιλόξενες. «Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» είναι το σύνθημα του Ντιέγκο Σιμεόνε, που πιστεύει πως η «προίκα» του Μαδριγάλ μόνο έτσι θα διαφυλαχθεί. Τιάγκο, Ντιέγκο και Σίλβιο δε θα μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απόψε με την Ατλέτικο να έχει μία ήττα μόνο στις τελευταίες εννιά Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Το γκολ του Σιμάο έδωσε ελπίδες στους παίχτες του Κάρλος Καρβαλιάλ (γνωστός στο Ελληνικό κοινό και από τη μικρή θητεία του στον Αστέρα Τρίπολης προ τετραετίας). Το τρένο του τίτλου έχει χαθεί εδώ και καιρό και τελευταία ελπίδα είναι μία διάκριση στην Ευρώπη. Παραλίγο να κλωτσήσει την καρδάρα με το γάλα στην προηγούμενη φάση καθώς το 0-2 κόντρα στη φιναλίστ του περυσινού Europa League, Μπράγκα παραλίγο να ισοφαριστεί στο Ινονού, με τους Πορτογάλους να παίρνουν τη νίκη με 0-1 έχοντας τουλάχιστον άλλες τρεις ευκαιρίες να στείλουν το ματς στην παράταση. Διαφορετικές οι συνθήκες του σημερινού αγώνα καθώς η Μπεσίκτας καλείται να ανατρέψει και όχι να διαφυλάξει το σκορ απέναντι σε μία σαφώς πιο δυνατή ομάδα. Η προστριβή του Καρβαλιάλ με τον Κουαρέσμα αφήνει τον συμπατριώτη του μέσο εκτός ρεβάνς, με τη Μπεσίκτας να στερείται της παρουσίας και του Ερνστ λόγω τιμωρίας. Ικανή να μη χάσουν σήμερα οι Μαυραετοί, αλλά όχι τόσο ώστε να αποκλείσουν την Ατλέτικο.

147. Ολυμπιακός – Μέταλιστ: Under (1,55). Ραντεβού με την πρόκριση έχει ο Ολυμπιακός απόψε στο καυτό Καραϊσκάκη! Το 0-1 του πρώτου αγώνα επισφράγισε την αλλαγή νοοτροπίας του Θρύλου σε Ευρωπαϊκά ματς και έδειξε πως ο σοβαρός Ολυμπιακός ξέρει να παίρνει αποτελέσματα σε δύσκολες έδρες. Οι Λατίνοι της Μέταλιστ έδειξαν ότι είναι άριστοι χειριστές της μπάλας αλλά κόντρα στην εκπληκτική άμυνα των ερυθρολεύκων αποδείχτηκαν φλύαροι, με πολλές πάσες έξω από την περιοχή και ανούσιες ντρίμπλες. Η απουσία του Μέλμπεργκ λόγω καρτών θα καλυφθεί από τον φορμαρισμένο Μαρκάνο, ενώ δεν αναμένεται άλλη αλλαγή στην 11άδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Αν διασφαλίσει το 0 πίσω ο Ολυμπιακός είναι ικανός για μία ακόμα νίκη (και φυσικά πρόκριση), ειδικά αν παρουσιαστεί επιθετικά όπως και στα τελευταία πέντε Ευρωπαϊκά του παιχνίδια (έχοντας πετύχει εφτά γκολ κι έχοντας δεχθεί μόλις ένα). Κλειστό σκορ αναμένω απόψε καθώς ένα γκολ από οποιαδήποτε πλευρά μπορεί να φανεί αρκετό (για τη Μέταλιστ ούτως ώστε να φέρει το ματς στην παράταση και για τον Ολυμπιακό ούτως ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση).

148. Σάλκε – Τβέντε: Over (1,60). Πτώση της απόδοσης στον άσσο έχουμε σε αυτό το παιχνίδι καθώς η Σάλκε παιζόταν στο 1,70. Δεν είναι εύκολο το έργο της Σάλκε να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα καθώς στον αγωνιστικό χώρο το παιχνίδι της Τβέντε είναι παρόμοιο με αυτό των Γερμανών. Στον προηγούμενο γύρο η Σάλκε δεινοπάθησε να κάμψει την αντίσταση της Βικτόρια Πλζεν (το κατάφερε τελικά στην παράταση με 3-1). Οποιαδήποτε έλλειψη συγκέντρωσης δε θα συγχωρεθεί από τη –σαφώς πιο έμπειρη- Τβέντε. Η Σάλκε, δέχεται εύκολα γκολ και ειδικά όταν ξεχύνεται στην επίθεση, κάτι που αναμένεται να κάνει απόψε αφού χρειάζεται το γκολ που θα ισοφαρίσει το αποτέλεσμα της Ολλανδίας. Μοναδικός αγώνας που δεν έχει δεχθεί γκολ η Σάλκε εντός στην Ευρώπη είναι αυτός με την ΑΕΚ Λάρνακας (0-0). Απόντες ο επιθετικός Πούκι, ο Ματίπ (που αποβλήθηκε στο ματς του Ενσέντε), ο Χούντες και οι Άρνεσταλ, Φάρχμαν. Στη Τβέντε είχαν την ευκαιρία να ξεκουράσουν παίχτες όπως οι Ντάγκλας, Χάνσεν στο ματς πρωταθλήματος με την Ναϊμέγκεν. Η ήττα της ομάδας του ΜακΛάρεν με 3-1 δείχνει τις προθέσεις των Ολλανδών για διάκριση στην Ευρώπη. Φερχόετ και Λάντζαατ επέστρεψαν στις προπονήσεις αλλά θα χρησιμοποιηθούν μόνο ανάλογα με το πώς θα κυλήσει ο αγώνας σήμερα. Πάντως η παράδοση της Τβέντε στη Γερμανία είναι πέρα για πέρα αρνητική με μόλις μία νίκη σε επτά ματς.

Χοντρικά:

143. Αννόβερο – Σταντάρ Λιέγης: Goal/Goal (1,65)
144. Ουντινέζε – Αλκμάαρ: 1 (1,90)
145. Μάντσεστερ Σίτι – Σπόρτιγκ Λισσαβόνας: 1 ημίχρονο/1 τελικό (1,60)
146. Μπεσίκτας – Ατλέτικο Μαδρίτης: 1X διπλή ευκαιρία (1,60)
147. Ολυμπιακός – Μέταλιστ: Under (1,55)
148. Σάλκε – Τβέντε: Over (1,60)

Απόδοση: 19,90

ΥΣ1: Ένα συναισθηματικό ποντάρισμα θα ήθελα να σας προτείνω αγαπητοί τζογαδόροι μου. Αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ισχυρή εντός έδρας Μπιλμπάο. Δεν ξέρω αν μπορεί να καταφέρει την πρόκριση η ομάδα του Σερ Άλεξ (ειδικά μετά την εμφάνιση του πρώτου αγώνα και το 2-3) αλλά αν φορέσει το Ευρωπαϊκό της κοστούμι η Γιουνάιτεντ θα κερδίσει. Αρκετά ταλαντούχοι αλλά συνάμα άπειροι οι βάσκοι ποδοσφαιριστές που καλούνται να υπερασπιστούν ένα έξοχο αποτέλεσμα. 2,30 το διπλό στον ΟΠΑΠ. Μπορεί η Γιουνάιτεντ να επαναλάβει τον θρίαμβο του 1957, όταν είχε χάσει στο Ολντ Τράφορντ από την ίδια ομάδα με 3-5 (!) και κατόρθωσε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στο Σαν Μαμές με 0-3 (!!!) ; Στο ποδόσφαιρο (και δη στο στοίχημα) όλα γίνονται. Από εκεί και πέρα η πτώση του άσσου της PSV από 2,30 σε 2,10 δε με ανησυχεί γιατί απλά συνέβη λόγω του τζίρου στον άσσο. Ουκ ολίγες φορές το’χει κάνει ο ΟΠΑΠ και τελικά η ομάδα που είχε πτώση στην απόδοσή της δεν κατάφερε να κερδίσει (χαρακτηριστικό παράδειγμα χθες ο Λεβαδειακός που ο άσσος έπεσε στο 1,55 και τελικά δεν πλήρωσε όσους τον εμπιστεύτηκαν.) Η Βαλένθια έδειξε ότι είχε το μυαλό της στο ματς με την Αιντχόφεν και το 2-0 στο ματς του Μεστάγια με τη Μαγιόρκα έγινε 2-2. Χ2 και κόντρα στην πτώση του άσσου, θα επέλεγα, με περισσότερες πιθανότητες στο Χ.

ΥΣ2: Η τύχη μπορεί να μη μου χαμογέλασε στοιχηματικά την ημέρα της γκίνιας (aka Τρίτη και 13) αλλά το ταμείο ενισχύθηκε με το «συγκλονιστικό» ποσό των πέντε ευρώ που βρήκα σε πεζόδρομο γυρνώντας προς το σπίτι. Αν σε αυτό το ποσό προστεθούν και τα 37,5 ευρώ που αποκόμισα από το γκολ του Ιγκουαΐν, τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε αέρα αλλαγής. :p


Καλή τύχη και καλά κέρδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλέξτε το ΟΝΟΜΑ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ URL από τη λίστα, και δώστε ότι ψευδώνυμο θέλετε για να αναρτήσετε το σχόλιό σας!!! Αν θέλετε δηλώστε και την προσωπική σας ιστοσελίδα!!!