Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΠΕΜΠΤΗ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΠΑΚΟΣ ΚΑΤΩ!


Konichiwa…ή αλλιώς καλησπέρα μάγκες. Το γράφω στα Γιαπωνέζικα γιατί κάποτε πρέπει να γίνουμε kamikaze, Ιάπωνες εξτρεμιστές και να ανατινάξουμε την μπάνκα του ΟΠΑΠ!

Μετεξεταστέοι μείναμε την Τρίτη, καθώς το 3/7 μας δίνει ποσοστό κάτω από τη βάση (42%). Και πώς να μη μείνουμε, όταν η Μαρσέιγ «αποσπά» ισοπαλία μέσα σε κάποια Κιουβέγι και κατορθώνει να αποκλειστεί στην παράταση (λίγο μας ενδιαφέρει αυτό). Όταν Ρέντινγκ και Μπέρμινχαμ προηγούνται αμφότερες εκτός έδρας και έπειτα δέχονται τρία και τέσσερα τεμάχια αντίστοιχα. Το μόνο που δε με εκπλήσσει από τις προχθεσινές προβλέψεις είναι το Χ της Τάμγουορθ με τη Κίντερμινστερ, καθώς το ματς ήταν οριακό, με πολύ λίγες φάσεις, αν και η Τάμγουορθ είχε την καλύτερη ευκαιρία στο τέλος να τσιμπήσει το τρίποντο. Σε αυτά που προβλέψαμε, ο Παναθηναϊκός δίδαξε μπάσκετ στο ΟΑΚΑ και με τη βοήθεια του κόσμου έφτασε άνετα στο 1-0 και οι 20 πόντοι δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα του ματς (η Μακάμπι ήταν για περισσότερους). Η Μπλάκμπερν πήρε μία καθαρή νίκη που πλήρωνε 2,30 και η Τσάρλτον μας χάρισε το over του 1,70 που πλήρωνε παραπάνω από τον άσσο του 1,50.

Τετράδα σήμερα από το πενιχρό δελτίο της Πέμπτης, με τρεις ποδοσφαιρικές και μία μπασκετική πρόταση.

201. Αλκμάαρ – Χέρακλες: 4-6 goals (2,10). To παιχνίδι αυτό διεξάγεται στα πλαίσια των νοκ-άουτ ημιτελικών του κυπέλλου Ολλανδίας. Χθες, η PSV κέρδισε 1-3 τη Χέρενφεν και προκρίθηκε στον τελικό, αναμένοντας τον νικητή του σημερινού ζευγαριού. Η κλήρωση χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από καλή για την Αλκμάαρ, που εκτός της δυναμικότητας της αντιπάλου (Χέρακλες), την έστειλε να παίξει το παιχνίδι εντός. Η χρονιά φαίνεται να της ανήκει. Πρώτη στο πρωτάθλημα, πρόκριση στους «8» του Europa League, ημιτελικά κυπέλλου. Τι άλλο να ζητήσουν οι οπαδοί της που απολαμβάνουν μία εξαιρετική σεζόν. Το αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος έληξε 3-1 υπέρ της ΑΖ και κάτι ανάλογο αναμένεται και σήμερα. Ειδικά όταν ο τιμωρημένος coach Φερμπέικ δε δείχνει διατεθειμένος να ξεκουράσει παίχτες, μιας και το παιχνίδι είναι νοκ-άουτ. Μία απουσία αναμένεται να έχει η πρωτοπόρος, αυτή του Μπέιρενς. Από την άλλη, η Χέρακλες θέλει να γράψει ιστορία με ενδεχόμενη πρόκριση για πρώτη φορά στον τελικό του θεσμού, αλλά ξέρει ότι δύσκολα θα το καταφέρει. Δε βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση και αν συνυπολογίσουμε τις απουσίες των Βεγίνοβιτς (δίνεται αμφίβολος) και Πασφάιερ (πορτιέρο), τότε η επιλογή των 4-6 γκολ μας υπερκαλύπτει.

202. Ζιλ Βιθέντε – Μπράγκα: 2-3 goals (1,80). Άλλο ένα νοκ-αουτ παιχνίδι ημιτελικών, αλλά στο θεσμό του Λιγκ Καπ. Η Ζιλ Βιθέντε, νίκησε πεντακάθαρα με 2-0 την ομάδα που άφησε έξω τη Μάντσεστερ Σίτι (Σπόρτιγκ) και η φετινή της παρουσία στο πρωτάθλημα μετά από έξι χρόνια αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Ο τελικός του Λιγκ Καπ και η ενδεχόμενη έξοδος στην Ευρώπη έχουν ενθουσιάσει τους οπαδούς της Ζιλ που αν εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα θα αντιμετωπίσουν την Μπενφίκα στον τελικό. Στα δύο ματς του πρωταθλήματος με τη Μπράγκα ηττήθηκαν με 3-0 και 1-3 και σήμερα η προσπάθεια ξεκινάει απ’τα μετόπισθεν. Δύο οι απουσίες των γηπεδούχων (Μορέιρα, Ντάνιελ). Η Μπράγκα μοιάζει σεληνιασμένη. Αν εξαιρέσει κανείς τις δύο ήττες από την Μπεσίκτας στην Ευρώπη, οι περυσινοί φιναλίστ του Europa League μετρούν 12 (!) σερί νίκες στο πρωτάθλημα, αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Αυτό το ντεμαράζ την έχει φέρει στον πόντο από την κορυφή του πρωταθλήματος. Το γεγονός αυτό δεν είμαι σίγουρος αν την αποπροσανατολίζει για το αποψινό ματς και γι’αυτό καταλήγω στην επιλογή των 2-3 γκολ. Δύο απουσίες και για την Μπράγκα, αυτές των Αλάν και Λεάντρο.

203. Μάλαγα – Ράγιο Βαγιεκάνο: 1 (1,55). Μεγάλη ισοπαλία και με αρκετή δόση τύχης πήρε η Μάλαγα την Κυριακή στο Μπερναμπέου και φαίνεται πως οι μεγάλες μεταγραφές των Αράβων αρχίζουν να δίνουν χαρακτήρα μεγάλης ομάδας στους γηπεδούχους. Η νίκη σήμερα θα τους φέρει στην τετράδα (έστω και στην ισοβαθμία) και οι παίχτες του Πελεγκρίνι δείχνουν αποφασισμένοι να την κατακτήσουν απέναντι στη φορμαρισμένη Ράγιο. Πολύ μικρή η προϊστορία των ομάδων, καθώς την τελευταία δεκαετία η Βαγιεκάνο απουσίαζε από την Primera Division. Μία νίκη, μία ισοπαλία και καμία ήττα για τη Μάλαγα που θα στερηθεί των υπηρεσιών των Τουλαλαν, Ντεμικέλις, Ουέλιγκτον. Από την άλλη, η Βαγιεκάνο έχει εξασφαλίσει την παραμονή της και τα αποτελέσματά της, της επιτρέπουν να κάνει ακόμα και όνειρα για έξοδο στην Ευρώπη (δύσκολα). Ίσως αυτό να είναι το ταβάνι των Μαδριλένων, καθώς ο στόχος επετεύχθη. Καμία σημαντική απουσιά στο σημερινό παιχνίδι.

726. Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: 1 (1,80 – 8,5 πόντοι handicap της Μακάμπι). ΓΚΟΛ! Το 1-0 ο Παναθηναϊκός, που θέλει να διπλασιάσει τα…τέρματά του απόψε για να μη χαραμίσει τη νίκη – εμφάνιση πριν δύο βράδια στο ίδιο γήπεδο. Ο Ομπράντοβιτς τόνισε στους παίχτες του ότι θα πρέπει να ξεχάσουν τον προχθεσινό θρίαμβο γιατί η υπερεκτίμηση και η υπεροψία μπορεί να εξελιχθεί σε αδράνεια και να τιμωρήσει. Ο ΠΑΟ στον πρώτο αγώνα, έκανε ό,τι ήθελε και μας δικαίωσε στην επιλογή του άσσου, όπως και στη άποψη που διατύπωσα ότι αν κάτι πάει στραβά στη Μακάμπι, δύσκολα επιστρέφει στο γήπεδο και δεν είναι ικανή για ανατροπές. Σήμερα, σαφώς, περιμένω κάτι καλύτερο από τους Ισραηλινούς, διότι ρόστερ και φανέλα διαθέτουν. Φυσικά αυτό που περιμένω δεν είναι η νίκη (αυτό συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες) αλλά μία αξιοπρεπή εμφάνιση. Νίκη μέσω του κόσμου και περίπου 10 πόντους θα είναι ό,τι πρέπει για τους Πράσινους, που με δύο καθαρές νίκες θα πάνε στο Τελ-Αβίβ με άλλον αέρα.

Η...κατακλείδα:

201. Αλκμάαρ – Χέρακλες: 4-6 goals (2,10)
202. Ζιλ Βιθέντε – Μπράγκα: 2-3 goals (1,80)
203. Μάλαγα – Ράγιο Βαγιεκάνο: 1 (1,55)
726. Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: 1 (1,80 – 8,5 πόντοι handicap της Μακάμπι)

Aπόδοση: 10,54

ΥΣ1: Ήθελα να προτείνω το under της Μπολούσπορ με την Μπεσίκτας στο 1,80 για το κύπελλο Τουρκίας. Το θεωρούσα πολύ καλή επιλογή και απόδοση και το είχα κυκλωμένο από χθες το βράδυ. Αλλά πρώτον, δε θέλω να καταρρίψω τις απόψεις μου περί αερολογίας, καθώς δε μου αρέσει να κάνω πράξη τη φράση «ήθελα να το παίξω αλλά…». Ανεξάρτητα από την έκβαση του παιχνιδιού (για την ώρα είναι 0-0 στο 77’), το πίστευα πολύ αλλά μέχρι να ολοκληρώσω τη στήλη, ήξερα πως θα είναι αργά για προτάσεις.

ΥΣ2: Προσέξτε, την παράδοση του ματς Μπέτις – Εσπανιόλ. Την τελευταία δεκαετία, έχουμε έξι (!) ισοπαλίες, μία νίκη της Εσπανιόλ και καμία της Μπέτις. Όλα αυτά με γηπεδούχους τους Σεβιγιάνους. Καλό ματσάκι για Χ2 διπλή ευκαιρία ή Χ2 πληρωμένη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλέξτε το ΟΝΟΜΑ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ URL από τη λίστα, και δώστε ότι ψευδώνυμο θέλετε για να αναρτήσετε το σχόλιό σας!!! Αν θέλετε δηλώστε και την προσωπική σας ιστοσελίδα!!!