Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΛΗ (ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ) ΣΑΡΑΚOΣΤΗ!

Τελευταία μέρα του καρναβαλιού σήμερα και νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε όλη μας την τέχνη και γνώση για να μασκαρευτούμε…ταμειούχοι!

Την Παρασκευή πιάσαμε μία πραγματικά μεγάλη απόδοση δύο αποτελεσμάτων που πλήρωνε 4,00! Μαρίτιμο – Λεϊρία 1-0 (Χ ημίχρονο/1 τελικό)! Δε συνέβη όμως το ίδιο με τις υπόλοιπες επιλογές που έτσι κι αλλιώς είχα προειδοποιήσει ότι πρόκειται για σχετικό ρίσκο. Φυσικά, ό,τι προτείνω δε σημαίνει ότι τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα δελτίο, γιατί και ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες κερδών και κινδυνεύουμε να το γυρίσουμε σε ΠΡΟ-ΠΟ με τόσες δύσκολες και πολυάριθμες επιλογές. Στόχος μου είναι να σας οδηγήσω στο δικό μου τρόπο σκέψης στοιχήματος και επιχειρηματολογώντας να σας υποδείξω κάποιες επιλογές που ίσως να μην τις επιλέγατε είτε λόγω ρίσκου είτε λόγω άγνοιας. Στη χειρότερη περίπτωση επιδιώξτε ένα σύστημα αποσκοπώντας στην επιστροφή μερικών κερδών!

Για σήμερα Κυριακή το στοιχηματικό ενδιαφέρον κορυφώνεται! Δόξα τω Θεώ, δε θα πονέσουνε τα μάτια μας με τους αγώνες της Superleague (εξαίρεση ο αγώνας ΑΕΚ – ΟΦΗ).

Έχουμε και λέμε:

381. Αλκμάαρ – Χέρενφεν. 1 (1,55). Δεν περιμέναμε μεγαλύτερη απόδοση από τον ΟΠΑΠ, ωστόσο δεν είναι και ευκαταφρόνητη. Στη μάχη του τίτλου και οι δύο ομάδες με την Αλκμάαρ να είναι πιο έμπειρη στον τομέα του πρωταθλητισμού. Η Χέρενφεν αποτελεί έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα μπορέσει να αντέξει στη (ύψιστη) θέση που βρίσκεται. Ο ίλιγγος ξεκινάει από σήμερα για την ομάδα με τις καρδούλες και η πτωτική πορεία δεν είναι μακριά (τουλάχιστον για τη θέση στην οποία βρίσκεται). Στις τελευταίες τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΑΖ συναντάμε μία ισοπαλία (2-2) πέρυσι, αλλά και δύο σαρωτικές νίκες (4-1, 5-1) το 2009 και 2010 αντίστοιχα. Με νωπό το 5-1 του πρώτου αγώνα η Αλκμάαρ έχει την ευκαιρία για μία πρώτης τάξεως εκδίκηση.

394. ΑΕΚ – ΟΦΗ. 1 (1,70). Δύσκολα θα φανταζόμασταν ότι η ΑΕΚ θα είχε τέτοια απόδοση σε ματς στο ΟΑΚΑ απέναντι στον ΟΦΗ πριν ένα χρόνο. Ναι μεν έχει ένα σωρό προβλήματα (διοικητικά – οικονομικά – αγωνιστικά) αλλά ακόμη η επαφή της με την τρίτη θέση την υποχρεώνει να καλοβλέπει αυτό το ματς έτσι ώστε να ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. Αν και απροπόνητοι, οι παίχτες της ΑΕΚ φαίνεται να πήραν την ψυχολογική ένεση μετά το σενάριο που φέρει Άραβα να δανείζει χρήματα στην ΠΑΕ για να εξασφαλίσει την αδειοδότηση της ΟΥΕΦΑ. Το ιατρικό δελτίο του ΟΦΗ έδειχνε ότι ο Νίκος Αναστόπουλος θα ξέμενε τελικά από επιθετικούς, παρόλα αυτά την τελευταία στιγμή ήρθαν τα καλά μαντάτα καθώς Μάντζιος και Σίσιτς ακολούθησαν κανονικά την αποστολή στην Αθήνα. Η ετοιμότητά τους , βέβαια, θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Βάση και στο κύπελλο δίνουν πλέον οι Κρητικοί που τα πάνε περίφημα και στο πρωτάθλημα. Η ζυγαριά όμως δεν αντέχει και τα δύο, οπότε εκτιμώ ότι σήμερα θα δούμε τους γηπεδούχους νικητές. Η τελευταία νίκη του ΟΦΗ σημειώθηκε την…προηγούμενη χιλιετία και στη Φιλαδέλφεια, το 1999 με 1-2. Κατά τ’άλλα η υπεροχή της ΑΕΚ είναι καθολική, μόνο νίκες (και τις περισσότερες φορές με ευρύ σκορ) εκτός από τις ισοπαλίες του 2000, 2004, 2005.

 Τραμπζονσπόρ – Μερσίν Ι, Γιουρντού. 1 (1,40). Μετά τον πανηγυρικό αποκλεισμό της η ομάδα της Τραπεζούντας θέλει να πάρει το τρίποντο σήμερα απέναντι σε μία φυσιολογικά κατώτερη ομάδα. Η έδρα της τα τελευταία χρόνια θεωρείται κάτι παραπάνω από αξιόπιστη και όσο υπάρχει ο Μπουράκ Γιλμάζ να σκοράρει κατά βούληση (29 γκολ στο πρωτάθλημα φέτος με τον δεύτερο Τουμ της Γκεντσλεμπιρλιγκί να έχει μόλις 12) δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Με τετράδα play-off που θα κρίνει τον τίτλο, η Τραμπζονσπόρ πείθει ακόμη και για τίτλο.

375. Μπάγιερν Μονάχου – Σάλκε. X2 (διπλή ευκαιρία – 2,31). Μία τόσο αναξιόπιστη Μπάγιερν που κινδυνεύει να χάσει ακόμη και την τρίτη θέση σήμερα δε θα έπρεπε να έχει τόσο μικρή απόδοση απέναντι σε μία ομάδα όπως η Σάλκε. Οι Βαυαροί επιβεβαίωσαν πως στα δύσκολα λακίζουν και μέσα στη Βασιλεία παρουσιάστηκαν σαν ομάδα της σειράς και θα μπορούσαν να είχαν χάσει με εξευτελιστικό σκορ αν τα δύο δοκάρια των Ελβετών έβρισκαν στόχο. Στα εγχώρια κάθε χρόνο ξεκινάει με τον τίτλο του φαβορί και όχι άδικα με τέτοιο μπάτζετ και ρόστερ. Όμως και φέτος κατάφερε να χύσει την καρδάρα με το γάλα και από εκεί που έδειχνε να προελαύνει, κάθε αγωνιστική δίνει μάχη να κρατηθεί κοντά στις υπόλοιπες τρεις μνηστήρες του τίτλου. Ας ελπίσουμε ότι η κούραση από το ματς της Πέμπτης (και λόγω παράτασης) της Σάλκε δε θα την εμποδίσει να κλέψει βαθμό ή βαθμούς και ταυτόχρονα να τιμωρήσει και τον ΟΠΑΠ για τις φτωχές του αποδόσεις. Τα τελευταία τρία χρόνια η Σάλκε μετράει μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα, πράγμα που αποδεικνύει ότι μπορεί να πάρει κάτι από το σημερινό ματς.

407. Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα. 2/2 (1,95). Αναμφίβολα η μάχη του τίτλου έχει χαθεί για την Μπάρτσα που πρέπει να ελπίζει σε απανωτές γκέλες της ΡΕΑΛ για να παραμείνει πρωταθλήτρια. Ωστόσο δε θα πέσει αμαχητί ή τουλάχιστον δε θα αφήσει τον τίτλο να κριθεί με μεγάλη διαφορά πόντων ώστε να γκρεμίσει το κύρος της. Η Ατλέτικο έρχεται από μία νίκη – ρεβάνς τυπικής διαδικασίας απέναντι στη Λάτσιο, τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα δεν είχε αγώνα μεσοβδόμαδα.  Ήρθε η ώρα για την δεύτερη ήττα της Ατλέτικο στο Βιθέντε Καλδερόν καθώς η Μπάρτσα όταν ψάχνει αποτελέσματα σε κρίσιμες καμπές, τα παίρνει…επαγγελματικά. Ένα γρήγορο γκολ του συνόλου του Πεπ Γκουαρδιόλα πιθανόν να <<κόψει>> τα πόδια των παιχτών της Ατλέτικο που δύσκολα θα καταφέρουν να ανατρέψουν σκορ. Αν και λάτρης της παράδοσης είναι καιρός για ανατροπή σκηνικού σήμερα στην αφιλόξενη έδρα της Ατλέτικο για τους Καταλανούς.

ΥΣ: Να θυμίσουμε στους αγαπητούς παίχτες του ΟΠΑΠ ότι τα πρακτορεία θα είναι κλειστά αύριο Καθαρά Δευτέρα, οπότε σπεύστε να καταθέσετε δελτία και για αύριο! Γι’ αυτό το λόγο θα ακολουθήσει σε λίγη ώρα άρθρο με επιλογές για τους αυριανούς αγώνες!

Άντε και καλή τύχη μάγκες! ;-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλέξτε το ΟΝΟΜΑ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ URL από τη λίστα, και δώστε ότι ψευδώνυμο θέλετε για να αναρτήσετε το σχόλιό σας!!! Αν θέλετε δηλώστε και την προσωπική σας ιστοσελίδα!!!