Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑΜΕΙΟ...ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ!


3 στα 5 χθες! Πολύ καλό ποσοστό αν αναλογιστεί κανείς το πώς χάθηκαν το over της Πλύμουθ και τα 2-3 γκολ του αγώνα Τζίλιγχαμ – Χέρεφορντ. Στον πρώτο αγώνα οι δύο ομάδες θυμήθηκαν να σκοράρουν  στα τελευταία 20΄ κι έτσι το over το χάσαμε για…μισό γκολ (1-1). Στον άλλο αγώνα είχαμε καταιγισμό και αντί για 2-3 γκολ είδαμε 9!!! Προβλέψαμε πετυχημένα όμως το άνετο διπλό της Τσάρλτον τη στιγμή που τα περισσότερα sites και εφημερίδες το πρότειναν 1Χ ή under. Τελικό σκορ 0-4! Άνετη επικράτηση και της Σερβίας στον αγώνα που διεξήχθη στην Κύπρο ενάντια στην Αρμενία με το 2-0 να προκύπτει από το πρώτο ημίχρονο. Η Πορτ Βέιλ με την Κρου μας χάρησαν και ένα γκολ-γκολ που μας απάλλαξε νωρίς από την αγωνία κι έτσι από μία φτωχή στοιχηματική μέρα καταφέραμε να βγάλουμε ποσοστό επιτυχίας 60%!

Η σημερινή ημέρα έρχεται μόνο κάθε τέσσερα χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο οφείλουμε να πάμε ταμείο γιατί θα την ξαναζήσουμε μετά από μία τετραετία! Επαναλαμβάνω από τις παρακάτω επιλογές, μόνο ό,τι πιστεύετε περισσότερο στην επιλογή είναι καλό να ποντάρετε και όχι όλα μαζί. Για τους λάτρεις των συστημάτων συνίσταται η συνολική επιλογή των προγνωστικών μου για κέρδη χαμηλότερα μεν, σεβαστά δε.

Διά ταύτα:

144. Ελβετία – Αργεντινή: Goal/Goal (1,70). Πολύ ωραίο παιχνίδι στο Σταντ Ντε Σουίς της Βέρνης αναμένουμε απόψε. ‘Έξι χρόνια συνεχόμενων παρουσιών στις τελικές διοργανώσεις μετράει η Ελβετία (Euro 2004, 2008, Μουντιάλ 2006, 2010) την οποία δε θα δούμε φέτος στο Euro του…Ανατολικού μπλοκ. Το σύνολο του Ότμαρ Χίτσφελντ κατάφερε σ’αυτό το χρονικό διάστημα να κερδίσει το φίλαθλο κοινό με τη συνέπειά της και με την απόδοσή της στον αγωνιστικό χώρο. Ήδη γίνεται ο προγραμματισμός για το Μουντιάλ της Βραζιλίας και οι Ελβετοί θέλουν να αποδείξουν ότι η φετινή τους απουσία από τελική διοργάνωση είναι απλά μία κακή παρένθεση. Στην έδρα της σκοράρει συνεχώς και παρά τη δυναμικότητα της αντιπάλου απόψε εκτιμώ ότι θα βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ιδιαίτερα όταν η αμυντική σύνθεση των Αλμπισελέστε μπάζει από παντού. Απογοητεύει η Αργεντινή που ενώ διαθέτει παίχτες παγκόσμιας κλάσης και αναμφιβόλου αξίας έχει μείνει πίσω στη μάχη για πρόκριση στο Μουντιάλ των γειτόνων Βραζιλιάνων, με νωπή και την παταγώδη αποτυχία του Κόπα Αμέρικα. Η επιθετική τριπλέτα των Μέσι, Αγκουέρο, Ιγκουαΐν θα αναστατώσει τους Ελβετούς που αν και ισχυροί στη έδρα τους, δύσκολα θα κατορθώσουν να τους περιορίσουν αποτελεσματικά. Ευκαιρία για νέα αρχή, καθώς είναι ο πρώτος αγώνας για τη νέα χρονιά και οι Αργεντινοί φίλαθλοι περιμένουν περισσότερα από τον καλύτερο παίχτη του κόσμου του 2009, 2011 και 2012 όταν φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο.

150. Γερμανία – Γαλλία: Over (1.80). Στη Βρέμη και το Βέζερσταντιον έχουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Γερμανοί εναντίον Γάλλων με τους γηπεδούχους να έχουν κόντρα παράδοση με τους «Τρικολόρ». 25 χρόνια πέρασαν από την τελευταία νίκη των Δυτικογερμανών (τότε) και η συνέχεια είναι αρνητικότατη καθώς στις επόμενες πέντε εμφανίσεις οι Γάλλοι έφυγαν νικητές από το γήπεδο τέσσερις φορές ενώ μία φορά αναδείχτηκαν ισόπαλοι. Πραγματική υπερδύναμη τα «Πάντσερ» όπου σε εθνικό επίπεδο εντυπωσιάζουν. Με 10 στα 10 προκρίθηκαν στο ερχόμενο Euro και προσφέρουν γκολ και θέαμα σε κάθε τους παιχνίδι. Ο Λεβ έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ομοιογενές σύνολο και αν η παράδοση ήταν με το μέρος των «Πάντσερ» θα επιλέγαμε τον άσσο για ποντάρισμα. Οι Γάλλοι μετά το στραπάτσο του Μουντιάλ και τις συνεχόμενες αλλαγές παιχτών παρουσιάζονται ασταθείς και κατάφεραν να προκριθούν απευθείας στην τελική φάση του Euro την τελευταία αγωνιστική με τη νίκη κόντρα στους Βόσνιους. Μπενζεμά, Γκουρκίφ και Ντιαρά θα απουσιάσουν και ο Μπλαν για ακόμη μία φορά φέρνει παίχτες στο προσκήνιο που δεν έχουν κληθεί πρόσφατα. Αναμένουμε καλό σκορ σήμερα από δύο ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις.

152. Ιταλία – ΗΠΑ: Under (1,65). Μεγάλες αλλαγές και από τις δύο ομάδες στο αποψινό παιχνίδι. Οι τεχνικοί αμφότερων των σημερινών αντιπάλων έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τον Τσέζαρε Πραντέλι να μην έχει γευτεί τη χαρά της νίκης ακόμη σε διεθνές φιλικό στο τιμόνι των γειτόνων μας. Μάτρι και Πατσίνι τα νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν το επιθετικό φόρτο των Ιταλών οι οποίοι μετρούν μόλις δύο ευρείς νίκες (αμφότερες με 3-0 απέναντι στις αδύναμες Εσθονία, Β. Ιρλανδία) στις τελευταίες 12 αναμετρήσεις! Οι Αμερικάνοι δείχνουν να μαθαίνουν τα κόλπα του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και έχουν υψηλές βλέψεις με τεχνικό τον Γιούργκεν Κλίνσμαν. Καλοδουλεμένο σύνολο που χάνει δύσκολα και απέναντι στην Ιταλία θα στερηθούν της παρουσίας του αστεριού τους Λάντον Ντόνοβαν. Ευελπιστούμε πως οι Ιταλοί θα συνεχίσουν τη φτωχή τους παραγωγικότητα και θα μας πληρώσουν με το Under.

159. Ισπανία – Βενεζουέλα: No Goal (1,70). Με 8 στα 8 προκρίθηκε στο Euro η Ευρωπαία και παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία που θα κληθεί φέτος να υπερασπιστεί και τον τίτλο που τις παραχωρήσαμε το 2008. Δύο γκέλες στα φιλικά για τους «Φούριας Ρόχας» που ηττήθηκαν στο Γουέμπλεϊ με 1-0 από τους Άγγλους και παραχώρησαν ισοπαλία με τους ομόγλωσσους τους Κοσταρικανούς (2-2). Οι αδύναμοι Βενεζουελάνοι έχουν κάποιους παίχτες με εμπειρία στο πρωτάθλημα των αποψινών τους αντιπάλων αλλά σε καμία περίπτωση δε δείχνουν ικανοί να αποσπάσουν βαθμό ή βαθμούς απέναντι στους Ισπανούς και δη εκτός έδρας. Το ματς θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Μάλαγα, τα χρώματα της οποίας φοράει ο επιθετικός των Λατίνων Ροντόν και θα αποθεωθεί σήμερα μπροστά στο κοινό του.

724. Ούνιξ Καζάν – Παναθηναϊκός: 1 (1,80 – 3,5 πόντοι handicap στην Ούνιξ). Ματς πρωτιάς στη Ρωσία με τους πρωταθλητές Ευρώπης να αναζητούν τη νίκη σε μία δύσκολη έδρα ούτως ώστε να προσπεράσουν τους Ρώσους και να αντιμετωπίσουν τη Μακάμπι με πλεονέκτημα έδρας στους «8». Η Ούνιξ βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της καθώς με νίκη σήμερα και θα προκριθεί στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και θα έχει το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις της με τη Μακάμπι αν κερδίσει σήμερα. Την προηγούμενη εβδομάδα τα έδωσε όλα μέσα στην Τουρκία, προηγούταν καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά κατάφερε να χύσει την καρδάρα με το γάλα και να ηττηθεί στην παράταση. Ήττα που δεν την πλήγωσε όμως καθώς αν επαναλάβει τον θρίαμβο της Αθήνας (αυτή τη φορά μπροστά στο κοινό της) θα τερματίσει πρώτη και καλύτερη. Συν τοις άλλοις, το πλεονέκτημα των 3,5 πόντων της δίνει ένα επιπλέον (στοιχηματικό) αβαντάζ για να την εμπιστευτούμε στον άσσο. Πολύ καλό σύνολο με αξιόλογους παίχτες. Άλλωστε και οι δύο ομάδες γνωρίζουν πως αν ηττηθούν, καλούνται να παίξουν με μειονέκτημα έδρας κόντρα στην Μπαρτσελόνα, η οποία μετά το περυσινό κάζο θέλει να μη μείνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκτός final four. Αναμφισβήτη αξία ο Παναθηναϊκός που ξέρει να δίνει βαρύτητα στα ματς των προημιτελικών και έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση περιμένει απλά αν θα έχει αντίπαλο την Μπαρτσελόνα σε αναμετρήσεις – repeat του περυσινού θριάμβου του ή θα βρει τους δικούς μας Σχορτσιανίτη – Παπαλουκά στο δρόμο για την Κωνσταντινούπολη. Ο τελικός του κυπέλλου σε 10 μέρες απέναντι στον Ολυμπιακό που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο ίσως είναι περισσότερο σημαντικός για τους Πράσινους που ψάχνουν το κύπελλο μετά από δύο συνεχόμενες απώλειες από τον αιώνιο αντίπαλο.

Συνοπτικά:

144. Ελβετία – Αργεντινή: Goal/Goal (1,70)
150. Γερμανία – Γαλλία: Over (1.80)
152. Ιταλία – ΗΠΑ: Under (1,65)
159. Ισπανία – Βενεζουέλα: No Goal (1,70)
724. Ούνιξ Καζάν – Παναθηναϊκός: 1 (1,80 – 3,5 πόντοι handicap στην Ούνιξ)

Απόδοση: 15,44

ΥΣ: Θα ακολουθήσει στήλη με προτάσεις εκπλήξεις για τους τολμηρούς αναγνώστες μας!  Αναμείνετε στο blog μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλέξτε το ΟΝΟΜΑ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ URL από τη λίστα, και δώστε ότι ψευδώνυμο θέλετε για να αναρτήσετε το σχόλιό σας!!! Αν θέλετε δηλώστε και την προσωπική σας ιστοσελίδα!!!